Ştiri locale

„Sperăm într-o lume mai bună!” – Campania de 24 de ore a Serviciului de Ajutor Maltez, un real succes

Empatie, consecvență, devotament, zâmbete pline de încurajare, dăruire și dragoste, sunt câteva dintre cuvintele care ar putea caracteriza felul în care voluntarii și angajații Serviciului de Ajutor Maltez din Sfântu Gheorghe, cu sprijinul oamenilor inimoși, au venit în ajutorul persoanelor fără adăpost și a celor cu posibilități materiale reduse.

Cei aproximativ 160 de voluntari au pornit într-o cursă de 24 de ore, timp în care au împărțit pături, sendvișuri și ceai cald persoanelor fără adăpost care își fac veacul prin diferite zone ale municipiului Sfântu Gheorghe, au fost în vizită la familiile cu mulți copii din localitățile învecinate, la persoanele vârstnice de la Căminul Zathureczki Berta, dar și la pacienții internați în Spitalul Județean de Urgență dr. „Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe pe care nu îi vizitează nimeni.

Publicitate

„Am început de la ora 00:00, am fost în foarte multe locuri cu voluntarii din Sfântu Gheorghe, am avut ocazia să ne întâlnim cu persoane fără adăpost, cu bătrânii de la Căminul Zathureczki Berta, cu bolnavii din Spitalul Județean de Urgență și chiar mă bucur că am primit un răspuns pozitiv din partea comunității din Sfântu Gheorghe. Am făcut o tură prin oraș și am reușit să găsim câteva persoane care nu au intrat în adăpostul de noapte. Am găsit o persoană pe care chiar a trebuit să o ducem la spital, este internată și sperăm să fie în regulă”, a precizat coordonatorul voluntarilor Serviciului de Ajutor Maltez, Szekely Robert.

Oamenii au donat, cu mic, cu mare

Bătrâni, enoriași, copii, dar și persoane cu diferite dizabilități au donat din puținul lor, astfel că la finalul celor 24 de ore voluntarii Serviciului de Ajutor Maltez din Sfântu Gheorghe au numărat 12 cutii pline cu alimente de bază, constând în ulei pentru gătit, griș, orez, făină, zahăr, mălai, gem, conserve sau dulciuri.

„Am încercat să vă atragem atenția, în cele 24 ore de activitate, asupra importanței întrajutorării. Am dori să mulțumim voluntarilor și angajaților noștri pentru eforturile și munca pe care o depun, precum și pentru dăruirea sufletească cu care participă la acțiunile noastre. Suntem mândri de voi! Alimentele donate la Biserica Reformată din centrul orașului și la Biserica Krisztus Király au fost transportate de către voluntarii noștri la sediul Serviciului, unde au fost selectate și împachetate. Au fost colectate 12 cutii de alimente de bază, acestea vor fi distribuite curând în rândul nevoiașilor. Pe această cale, dorim să vă mulțumim pentru empatie și pentru donațiile făcute!”, au transmis la finalul campaniei reprezentanții Serviviului de Ajutor Maltez din Sfântu Gheorghe.

Ziua Mondială a Săracilor a fost introdusă în anul 2017 de Papa Francisc și este marcată în cea de a 33-a duminică a timpului liturgic.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio