Ştiri locale

Gheorghe Baciu, senator de Covasna: „Sper ca ministrul Şova să scape de remaniere şi să repare podul de la Budila”

Senatorul PMP Covasna, Gheorghe Baciu, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că speră ca ministrul Transporturilor, Lucian Şova, să „scape de remaniere” şi să aloce, aşa cum a promis, fondurile necesare pentru repararea podului de la Budila, pe care trecea calea ferată Braşov – Întorsura Buzăului, şi care a fost distrus de inundaţiile de la sfârşitul lunii iunie.

Gheorghe Baciu a precizat că, potrivit estimărilor, consolidarea pilonilor şi refacerea podului şi căii ferate ar costa în jur de 5 milioane de euro.

Publicitate

„Eu sper ca domnul Şova să nu fie remaniat. A promis că în bugetul de anul viitor va cuprinde banii necesari pentru repararea acestui pod şi eu sper să nu fie remaniat şi să se ţină de promisiune. Mie nu mi s-a părut un ministru rău”, a spus senatorul PMP Covasna.

Acesta a subliniat că, în momentul de faţă, în zona Buzaielor nu mai ajunge niciun tren, iar acest lucru a făcut ca transportul cu autobuzele să se scumpească.

„Calea ferată care trecea pe podul de la Budila este foarte importantă pentru că făcea legătura între Braşov şi Întorsura Buzăului. Sunt foarte mulţi navetişti, iar acum biletele de autobuz s-au scumpit cu circa 30%. În plus, transportatorii nici nu pot face faţă numărului mare de călători care trebuie să ajungă la o anumită oră la program. Oricum, pe calea ferată transportul e mai sigur şi eu sper să se refacă această cale ferată”, a mai spus Gheorghe Baciu.

Potrivit acestuia, lucrările la podul de la Budila s-ar putea finaliza într-un an, dacă se vor aloca fondurile necesare, fiind vorba despre refacerea pilonului central, care a fost măturat de viitura venită în vară pe Râul Târlung, precum şi de consolidarea celor două capete ale podului.

(Agerpres)

 

Publicitate
Publicitate
banner we radio