Ştiri locale

Spectacol de baloane cu aer cald pe cerul din Târgu Secuiesc. X Balloon Fest 2022 începe la finalul lunii

La finalul lunii septembrie, baloanele cu aer cald vor colora cerul din Târgu Secuiesc în cadrul Festivalului „X Balloon Fest 2022”, organizat de X Balloon Transylvania, în parteneriat cu Visit Covasna.

Evenimentul, care va avea loc în perioada 29 septembrie – 2 octombrie, promite să le ofere participanților o experiență de neuitat. Pe lângă zborurile cu balonul cu aer cald, programul festivalului mai cuprinde diferite activități pentru copii, filme în aer liber, mâncare, băuturi, dar și DJ și muzică retro.

Publicitate

X Balloon Fest a fost promovat și de consultantul în marketing turistic Răzvan Pascu, într-o postare pe pagina personală de Facebook. Acesta a oferit cadou două bilete la festival, un zbor cu balonul cu aer cald pentru două persoane și două nopți de cazare la una dintre proprietățile Regelui Charles din Valea Zălanului.

„Știți deja că îmi place să vă povestesc despre tot felul de experiențe interesante de călătorie și sunt de părere că fix cu asta rămânem peste ani: cu experiențele, cu emoțiile acelor momente, cu amintiri de neprețuit. În perioada 29 septembrie – 2 octombrie va avea loc X Balloon Fest 2022 la Târgu Secuiesc. Visit Covasna este partener al evenimentului. Printre alte activități care se vor desfășura acolo, veți putea și zbura cu balonul cu aer cald. Zborul durează o oră, dar toată activitatea ține circa 3 ore. Într-un balon pot zbura 2-4 persoane, iar tariful este de 850 lei/persoană”, a transmis Răzvan Pascu.

Potrivit organizatorilor, participanții vor putea experimenta zborul cu balonul în formație cu peste 10 baloane cu aer cald, zboruri în tandem cu paramotor  sau zboruri ancorate cu balonul cu aer cald.

Cei care doresc să încerce această experiență, pot achiziționa bilete de pe site-ul www.xballoon.ro, iar prețurile pornesc de la 425 de lei pentru copii și pot ajunge chiar și până la 2.800 de lei în cazul pachetelor „Exclusive 1+1”.

X Balloon Transylvania este afacerea de familie a doi tineri din Târgu Secuiesc, Izolda şi Gyula Kovács, pasionați de romanele lui Jules Verne. În 2019, cei doi au câștigat o finanţare prin programul StartUp Now, și au lansat plimbările cu balonul cu aer cald ca o nouă ofertă turistică şi de agrement în judeţul Covasna.

După ce și-au obținut licențele de piloți, cei doi tineri au investit aproape 60.000 de euro într-un balon cu aer cald pe care l-au comandat de la fabrica cehă Kubicek Balloons – singurul producător din Europa Centrală și de Est.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio