Ştiri locale

Spațiile de birouri ale Parcului Industrial de la Câmpul Frumos, ocupate în proporție de 100%. Doi noi rezidenți din această săptămână 

Clădirea de birouri a Parcului Industrial de la Câmpul Frumos a fost populată la capacitate maximă, după ce săptămâna aceasta încă două companii au încheiat contracte de închiriere a spațiilor de birouri pentru a-și muta sediile administrative în această zonă. Unul dintre noii rezidenți, care a încheiat contractul joi, este Rev Element SRL. Compania, care activează în domeniul renovării și al construcțiilor rezidențiale și industriale, își mută sediul de la Brașov, potrivit administratorul Sepsi Park, Petroczki Géza.

„Clientul de azi este un constructor care își mută biroul din Brașov la Sfântu Gheorghe, deschide un punct de lucru aici. Nu pot să fac o estimare a numărului de angajați, pentru că nu se construiește, nu sunt niște planuri de investiții. Conform statutului Parcului Industrial, noi oferim aceste contracte de închiriere a spațiilor de birouri pentru 3 ani de zile, așteptând ca acești clienți să genereze și niște planuri de investiții (…) Am reușit să populăm 100% clădirea de birouri. Cred că avem aproape 10 clienți noi care sunt în clădirea de birouri, în chirie, iar de la începutul acestui an am semnat două contracte de concesiune, urmând să mai semnăm încă două contracte de concesiune pentru terenuri, pe care acum le avem în lucru”, ne-a spus administratorul Parcului Industrial. 

Într-o postare pe Facebook, reprezentanții Parcului au transmis că în trecut au avut o colaborare de succes cu această companie, care „a fost un consultant tehnic de încredere” pentru Parcul Industrial.

„Rev Element SRL, o companie renumită în domeniul construcțiilor rezidențiale și industriale, renovării și întreținerii, a fost deja un consultant tehnic de încredere pentru parcul nostru. Pe baza colaborării noastre de succes, avem plăcerea de a le ura bun venit în momentul în care își extind prezența prin închirierea unui birou în Parcul Industrial Sepsi Park. Această evoluție marchează o etapă semnificativă în parteneriatul nostru, consolidând angajamentul nostru de a promova creșterea și inovarea în comunitatea noastră industrială. Prin expertiza și implicarea lor continuă, așteptăm cu nerăbdare multe noi oportunități și progrese care vor aduce beneficii tuturor părților interesate”, au transmis reprezentanții Sepsi Park.

Cel de-al doilea rezident care a semnat un contract pentru închirierea unui spațiu de birouri este firma Sic Security SRL.

Parcul Industrial de la Câmpul Frumos a fost realizat de Primăria Sfântu Gheorghe printr-un proiect finanțat din fonduri europene, în locul unui fost IAS aflat la marginea municipiului, fiind inaugurat la sfârșitul anului 2016.

Parcul se întinde în prezent pe circa 30 de hectare, iar circa două treimi din suprafaţă este deja concesionată, astfel că în primăvara acestui an autorităţile locale au anunțat că au început demersurile pentru extinderea suprafeţei acestuia.

Printre rezidenţii parcului se numără atât firme autohtone, cât şi din străinătate, care pot beneficia de o serie de facilități, cum ar fi scutirea de plata impozitului pe terenuri şi clădiri, taxele pe autorizări şi eliberarea certificatelor, iar după cinci ani pot cumpăra terenul concesionat.

În primăvara acestui an, în cadrul unei conferințe de presă, administratorul Sepsi Park a declarat că cele 20 de spaţii de birouri sunt populate de firme tinere, care lucrează în diverse domenii precum comunicare, branding, în fotografie industrială sau distribuţie de suplimente medicale. Printre aceștia se numără şi firma Wameleon Design, administrată de Rancz Zsolt şi Iulian Baciu, care oferă servicii de design şi branding.

Tot în primăvara acestui an, Grupul Xanga, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de parcuri industriale din Ungaria, a anunţat că va construi un incubator de afaceri la Câmpul Frumos, unde a concesionat o suprafaţă de 4,3 hectare. În prima fază, aici vor fi ridicate două hale multifuncţionale, cu spaţii pentru birouri, pentru producţie şi logistică. Investiţia este estimată la circa 15 milioane de euro, iar construcţia va demara, cel mai probabil, în toamna acestui an.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio