Ştiri locale

Spanac contaminat cu virusul Hepatitei A, retras de la comercializare din 3 magazine din Sfântu Gheorghe

Un mare lanț de magazine din România retrage de la vânzare un sortiment de spanac la pungă, contaminat cu virusul hepatitei A. Trei magazine din Sfântu Gheorghe se află pe lista celor care aveau la raft produsele vizate, iar furnizorul a început deja retragerea de la comercializare și rechemarea clienților care au achiziționat produsul.

Anunțul a fost făcut de Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA):

Publicitate

„Vă informăm că am inițiat retragerea de la comercializare şi rechemarea de la client a produsului Spanac pungă 500g, ca urmare a contaminării produsului cu virusul hepatitei A. Se recomandă persoanelor care dețin produsul să nu-l consume, ci să-l distrugă sau să-l returneze la magazin, urmând să primească în schimb contravaloarea lui”, se arată într-o informare pe site-ul ANSVSA.

La rândul lor, reprezentanții lanțului de magazine au transmis că au inițiat retragerea de la comercializare a produsului:

„Profi acordă prioritate siguranței alimentare, motiv pentru care vă informăm că am inițiat retragerea de la comercializare şi rechemarea de la client a produsului SPANAC PUNGA 500g, furnizor KREPSIS AVANTAJ SRL, lot ROMANIA 845, ca urmare a contaminarii produsului cu virusul hepatitei A”, este anunțul Profi.

Lista magazinelor de unde sortimentul a fost retras

Publicitate
Publicitate
banner we radio