Ştiri

Şpagă în învăţământ la Constanţa: 100 kg de varză, 15 kg de brânză, un pește crap, un porc și trei baloți de paie

Un învățător din Constanța a dat mită unor inspectori de la Inspectoratul Constanța nu mai puțin de 200 de euro, 100 de kilograme de varză, baloți de paie, un porc și mai mulți pești. Totul pentru ca soția sa să obțină o notă de trecere la concursul de suplinitori.

Cel care a denunțat fapta este chiar învățătorul care a oferit mita, iar acesta a precizat că cei doi inspectori care au luat şpaga predau acum elevilor deşi au încheiat acorduri de recunoaștere a vinovăției cu procurorii.

Publicitate

Iniţial, bărbatul a sunat-o pe inspectoare şi au făcut tocmeala. A doua zi, cei doi s-au întâlnit la inspectorat unde i-a adus femeii o mică atenţie: cafea, o cutie de bomboane, 200 de euro, o cutie cu brânză de 15 kilograme și un pește crap de 12 kilograme.

În rechizitoriu se arată că, după ce au fost afișate rezultate la concurs și a aflat că soția nu a luat notă de trecere, învățătorul l-a sunat pe inspectorul școlar pentru resurse umane care i-a sugerat să facă contestație, potrivit sursei citate.

De asemenea, ca să fie sigur că soţia va lua concursul, bărbatul i-a adus şi inspectorului de resurse umane 100 kg de varză albă și 15 kg de brânză, un pește de 12 kg, un porc de 150 kg și trei baloți de paie.

Publicitate
banner we radio