Ştiri locale

Sondaj în Sfântu Gheorghe: O familie alocă 20% din cheltuieli pentru educaţia copiilor

Majoritatea părinţilor din Sfântu Gheorghe alocă aproximativ 20% din cheltuielile lunare ale familiei pentru educaţia copiilor, relevă un studiu realizat la comanda Primăriei municipiului.

Potrivit acestuia, aproape 80% dintre părinţii elevilor din ciclul primar care au completat chestionarul au menţionat că alocă în jur de 20% pentru educaţia copiilor, însă cuantumul cheltuielilor creşte pe măsură ce aceştia ajung în ciclurile superioare, respectiv în gimnaziu şi liceu.

„Părinţii cheltuiesc cel mai mult pe rechizite, urmat de manuale şi auxiliare şi mai puţin pe uniforma şcolară. Totodată, o categorie însemnată a cheltuielilor este reprezentată de cheltuieli şcolare de altă natură şi mai ales cheltuielile destinate educaţiei în afara şcolii. În cazul primei categorii pot fi incluse cheltuielile pentru asigurarea vestimentaţiei elevilor în care ei se prezintă la şcoală (în cazul şcolilor care nu au introdus uniforma şcolară), cât şi banii de buzunar, iar în cazul celei de-a doua categorii, la cheltuielile destinate meditaţiilor şi la suportul financiar al diferitelor interese ale copiilor, cu un caracter formativ. (…) În privinţa investiţiilor făcute în favoarea educaţiei copiilor cele mai ridicate cote apar în cazul părinţilor ai căror copii urmează liceul”, se arată în studiul dat recent publicităţii.

Acesta a fost realizat în perioada 22-28 noiembrie 2016, în 14 şcoli din municipiul Sfântu Gheorghe, iar selecţia elevilor şi a părinţilor s-a realizat după un anumit tipar – din fiecare clasă primul, al cincilea şi al zecelea elev, în ordinea alfabetică din catalog. În total au fost distribuite 936 de chestionare pentru elevi şi părinţi.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio