Info Trafic, Ştiri locale

Şofer de autobuz, prins beat la volan în staţiunea Covasna şi cu 24 de pasageri peste capacitatea autobuzului

La data de 25 mai a.c., polițiștii din cadrul Serviciul Rutier Covasna, aflați într-o acțiune pentru verificarea legalității transportului public de persoane, au oprit pentru control, în localitatea Covasna, un autobuz care efectuat transport public de persoane.

În urma verificărilor conducătorul auto a fost depistat transportând 24 persoane în plus față de numărul de locuri înscris în certificatul de înmatriculare și fără a emite bilete de călătorie pentru 8 persoane transportate.

De asemenea, conducătorul auto se afla sub influența băuturilor alcoolice (rezultat etilotest – 0,23 mg/l alcool pur în aerul expirat), nu folosea centura de siguranță, iar la bordul autovehiculului nu se regăseau documentele de transport și certificatul de înmatriculare al autovehiculului condus.

În urma neregulilor constatate polițiștii au aplicat 5 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 10.885 de lei, iar conducătorul autobuzului a rămas fără premis de conducere pe o perioadă de 90 de zile.

În context, polițiștii vă informează asupra principalelor obligații ale pasagerilor din mijloacele de transport în comun:

  • să deţină legitimaţii de călătorie valabile sau alte documente de transport stabilite prin lege;
  • să achite costul legitimaţiilor/biletelor de călătorie valabile pentru călătoriile pe care le efectuează, conform tarifelor menţionate lizibil pe acestea și să solicite conducătorului auto legitimația/biletul de călătorie;
  • să utilizeze centura de siguranță;
  • să nu aducă prejudicii bunurilor mijloacelor de transport;
  • să aibă un comportament civilizat în raport cu conducătorul mijlocului de transport, precum şi cu ceilalţi pasageri;
  • să informeze organele abilitate despre orice neregulă constatată în deplasarea mijlocului de transport în comun pe care-l folosește.

(Biroul de Presă al IPJ Covasna)

Publicitate
banner we radio