Sport

VIDEO. Simona Halep s-a calificat în finala de la Cincinnati şi e la un meci de locul 1 WTA

Simona Halep a învins-o categoric pe Sloane Stephens, 6-2, 6-1, în semifinalele de la Cincinnati și urmează să o întâlnească duminică, pe Garbine Muguruza, într-un meci decisiv atât pentru trofeu, cât și pentru primul loc în clasamentul mondial (în cazul unei victorii, românca va trece pe primul loc în ierarhia WTA, urmând să o depășească pe Karolina Pliskova).

Simona Halep a făcut un meci superb în faţa americanei Sloane Stephens pe care a surclasat-o în numai 54 de minute.

Publicitate

Simona n-a avut nicio problemă în a-şi impune superioritatea şi s-a calificat en fanfare în finala turneului de la Cincinnati.

În primul set, echilibrul s-a rupt la 1-1. Apoi, românca a luat game după game şi s-a dus la 5-1. Setul s-a încheiat după 28 de minute: 6-2.

Setul doi a fost aproape identic cu primul: de la 1-1, s-a făcut 5-1 pentru Halep care s-a impus la final cu 6-1.

După ce s-a calificat în cea de-a doua sa finală din Ohio, după cea pierdută în 2015, în fața Serenei Williams, Simona Halep a declarat: „E un sentiment grozav, că pot juca din nou în finală. Acest meci a fost foarte bun. Cred că am jucat cel mai bun tenis al meu. Mă bucur de acest moment, mă simt grozav pe aceste terenuri, după cum a spus-o și ieri, iar mâine sper să dau din nou tot ce am mai bun”.

Halep s-a mai întâlnit de trei ori până acum cu Garbine Muguruza, iar jucătoarea din Spania a câștigat ambele confruntări care au avut loc pe hard. Întrebată despre acest lucru, Simona a răspuns: „Trebuia să-mi amintești că m-a bătut de două ori pe hard? Poate mâine e rândul meu, cine știe… O să încerc să lupt și dacă pot să câștig, voi fi foarte fericită cu titlul”.

Pentru Simona, finala de la Cincinnati va fi a patra din acest an, după cele de la Madrid, Roma și Roland Garros și prima pe care nu o joacă pe zugră.

Simona va juca duminică, de la ora 21.00, împotriva spanioloaicei Garbine Muguruza, iar o victorie îi va aduce nu doar al doilea trofeu al anului, ci şi locul 1 mondial.

Publicitate
banner we radio