Ştiri locale

Și locuitorii orașului Covasna își pot termoizola gratuit blocurile dacă se constituie în asociații de proprietari

Primăria orașului Covasna îi încurajează pe localnici să aplice pentru reabilitarea termică a blocurilor în care locuiesc, costurile fiind suportate în proporție de 100% prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Într-o postare pe Facebook, primarul stațiunii, Gyerő József, a transmis că Primăria va sprijini persoanele interesate de finanțarea nerambursabilă, în procesul de întocmire a documentelor necesare, condiția fiind ca proprietarii apartamentelor din blocurile propuse pentru intervenție să se constituie în asociații de proprietari.

Publicitate

Apelul de proiecte pentru creșterea eficienței energetice a blocurilor de locuit se derulează în perioada 1 aprilie – 30 mai a.c., iar edilul și-a exprimat speranța că locuitorii orașului vor da dovadă de „voință și disponibilitate”.

„Primăria își oferă parteneriatul pentru întocmirea documentațiilor suport și implementarea proiectului, dar una dintre condițiile de participare este aceea ca proprietarii apartamentelor din blocurile propuse pentru intervenție să se fi constituit în asociații de proprietari. În scopul prezentării detaliilor tehnico-legale ale schemei de finanțare și luarea punctului de vedere al potențialilor beneficiari, la data de 28.03.2022 i-am convocat la o primă discuție pe reprezentanții celor câteva asociații existente în oraș. Aștept decizia care va fi luată la nivelul membrilor lor. Sper să existe voință și disponibilitate de participare, termenul de pregătire și depunere a cererii de finanțare fiind unul foarte scurt în cadrul acestui apel! De asemenea, este bine de știut că, în viitor, se vor lansa și alte apeluri cu obiectiv similar – prin PNRR, POR, etc. – iar una dintre condițiile de bază pentru participare va fi aceeași: existența asociațiilor de proprietari! Vă invit, deci, să demarați cât mai repede procedura de constituire/actualizare a structurilor asociative, pentru a putea accesa fondurile care vi se pun la dispoziție în mod gratuit!”, a transmis edilul.

La finalul lunii februarie și primarul orașului Întorsura Buzăului, Raul Urdă, i-a îndemnat pe locuitori să facă demersurile necesare pentru a se constitui în asociații de proprietari, pentru a putea beneficia de finanțare nerambursabilă în vederea reabilitării termice a blocurilor în care locuiesc.

La vremea respectivă, edilul a explicat, într-un interviu la We Radio, că este pentru prima dată când astfel de lucrări pot fi derulate în totalitate fără cheltuieli din partea populației sau autorităților locale, cu toate acestea, doar unul dintre cele 11 blocuri din Întorsura Buzăului avea asociație de proprietari.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio