Ştiri locale

Sesiunile de terapie multisenzorială de la Dalnic, reluate cu respectarea măsurilor de prevenire a infecțiilor COVID-19

Activitatea Centrului de Cercetări Subacvatice de la Dalnic a fost reluată după mai bine de 4 luni în care programele au fost blocate ca urmare a restricțiilor impuse pe durata pandemiei COVID-19.

Astfel, cei 48 de copii cu vârste cuprinse între 3 și 18 ani, înscriși în programul „MOL pentru sănătatea copiilor”, vor putea participa din nou la terapiile cu unde sonore desfășurate în mediul acvatic.

Scafandrul profesionist Szabó Jenő, cel care coordonează Departamentul de Terapii Speciale al Centrului a precizat că în următoarea lună, activitatea se va desfășura în baza programărilor, cu participarea a cel mult 4 copii / ședință, respectând măsurile de distanțare fizică, în acest sens fiind amenajate căzi separate care vor fi dezinfectate după fiecare sesiune.

„Am reînceput programul MOL pentru sănătatea copiilor – Dalnic pe care l-am întrerupt în luna martie când a început pandemia. Acum am reușit să punem un cort fără pereți, am amenajat căzi cu apă separate, și vom primi doar 3-4 copii deodată. Important este că am reluat activitatea, iar până în perioada 15-20 august vom putea continua”, ne-a precizat scafandrul Szabó Jenő.

Beneficiarii sunt copii cu autism sau cu diferite alte deficienţe, selectați în funcție de participarea în cadrul proiectelor anterioare și de capacitatea de a înțelege, de a imagina și de a prelucra întâmplările prezentate de specialist.

Lansat în primăvara acestui an, proiectul s-a dovedit un real succes încă din primele săptămâni, astfel că inițiatorii intenționau de la început să îl extindă.

Se reia și programul de (re)echilibrare a adulților

Odată cu reluarea activității Centrului, adulții care doresc să își regăsească starea de bine în plan personal și profesional vor putea participa din nou la programul de (re)echilibrare în 3 pași – Conștientizare, Acțiune, Schimbare, cu ajutorul terapiei TUSMA – unde sonore în mediul acvatic.

Szabó Jenő spune că „provocările moderne” precum stresul, anxietatea, blocajele emoționale, gestionarea conflictelor, a diverselor frici, și chiar durerile cronice își pot găsi rezolvarea cu ajutorul acestei terapii non-invazive, bazată pe capacitatea creierului uman de a se „repara” singur atunci când primește stimulii corecți.

Programul dedicat adulților are durata de trei ore, iar la fiecare sesiune vor putea participa cel mult 5 beneficiari, fiind respectate măsurile de distanțare fizică și igienizare a căzilor și a spațiilor comune.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio