Ştiri locale

Serviciul de Ambulanţă Covasna are printre cele mai bune parcuri auto din ţară. Cea mai veche maşină este din 2002

Serviciul de Ambulanţă Judeţean Covasna are unul dintre cele mai bune parcuri auto din ţară, afirmă managerul instituţiei, Cristian Cimpoi, potrivit căruia, cea mai veche ambulanţă are 20 de ani, iar cele mai noi au fost achiziţionate în anul 2019.

Deşi Serviciul nu dispune de un atelier auto propriu unde să poată repara eventualele defecţiuni apărute, până în prezent nu au existat probleme majore, iar cele aproape 30 de ambulanţe funcţionează cum trebuie.

Publicitate

„Nu avem probleme nici de efectiv, şi cu ambulanţele stăm bine. Noi suntem un judeţ mai mic, şi pot să spun că poate că am fost şi un pic mai gospodari în sensul că am avut grijă de ambulanţele noastre, şi nu avem niciun fel de problemă. Trebuie, totuşi, să ţinem cont că şi maşinile acestea se pot defecta de pe o zi pe alta, pot să apară tot felul de defecte neprevăzute care pot scoate pentru câteva zile maşina din funcţiune. La noi deocamdată nu este cazul. Noi avem în tot parcul auto undeva la 30 de maşini, cea mai veche ar fi o ambulanţă de tip A2 pe care o avem din 2002, dar avem şi ambulanţe din 2019. Avem un parc auto bun, pot să zic că la nivel de ţară stăm bine. Nu avem atelier auto, sunt câteva judeţe în care există, în Harghita există, iar ei pot să facă mici reparaţii în caz de nevoie. Noi nu avem dar gestionăm bine situaţia şi nu avem probleme”, ne-a spus managerul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Covasna, Cristian Cimpoi.

Nu la fel de bine stă Serviciul de Ambulanţă Braşov, spre exemplu, unde din cele 80 de ambulanțe, funcționale sunt 60, şi acelea destul de vechi, unele având 200.000 km, iar restul de 20 sunt în stare de casare.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio