Ştiri locale

Serviciul de Ajutor Maltez Sfântu Gheorghe, apel la donare de sânge pentru o voluntară implicată în accidentul de duminică, de la Dobolii de Jos

Un voluntar al Serviciului de Ajutor Maltez din Sfântu Gheorghe are nevoie urgentă de sânge. Gál Eszter se afla, împreună cu soţul şi cei trei copii ai lor, într-una dintre maşinile implicate în accidentul grav produs duminică, pe DJ112, la Dobolii de Jos. Femeia în vârstă de 43 de ani a ajuns în stare gravă la Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe, fiind în prezent internată la secţia de Ortopedie. Medicii au stabilizat-o, iar dacă starea de sănătate îi va permite, pacienta va fi supusă unei operaţii în cursul zilei de vineri.

Cu toate acestea, este nevoie urgentă de sânge, astfel că reprezentanţii Serviciului de Ajutor Maltez Sfântu Gheorghe au lansat un apel prin care îi roagă pe toţi cei care pot şi vor să o ajute pe femeie să se recupereze cât mai repede, să doneze sânge indiferent de grupa sanguină pe care o au.

Publicitate

Pe femeie o aşteaptă acasă soţul şi cei 3 copii ai lor, de 3, 14 şi 16 ani.

„Unul dintre dragii noștri voluntari a fost implicat, din păcate, într-un accident rutier și are nevoie de o operație salvatoare, dar necesită sânge (…) Duminică a fost accidentul, la Dobolii de Jos. Nu a putut fi operată încă, nu era atât de stabilă ca să poată fi băgată în operaţie, dar dacă starea de sănătate îi va permite, vineri va fi operată. Noi sperăm să poată fi operată. În accident a fost implicată voluntara noastră, împreună cu soţul ei şi cei trei copii. Copiii sunt bine, din fericire nu au fost internaţi, soţul a fost externat azi, iar soţia va rămâne în spital pentru operaţie, pentru că are piciorul rupt. Orice grupă de sânge poate fi donată, e nevoie să fie refăcut stocul de sânge, deci oricine poate dona”, ne-a spus coordonatorul voluntarilor Serviciului de Ajutor Maltez din Sfântu Gheorghe, Székely Róbert.

Cei care doresc să o ajute pe femeie să se recupereze cât mai repede şi să se poată întoarce acasă la familie, trebuie să menţioneze la donare: pentru Eszter Gál, Spitalul Județean de Urgență „Dr. Kristóf Fogolyán”, secția de Ortopedie.

Amintim că în urma evenimentului rutier de duminică au fost implicate 7 persoane, dintre care 3 au fost încarcerate. Cei doi şoferi în vârstă de 45 şi 54 de ani, femeia de 43 de ani, fiicele sale de 16, respectiv 14 ani, și băiatul de 3 ani, pasageri în cel de-al doilea autoturism, au fost răniţi şi transportaţi de urgenţă la spital pentru îngrijiri.

Potrivit ISU Covasna, a fost solicitat sprijinul elicopterului SMURD din cadrul Punctului de Operare Aeromedical Brașov, care a ajuns înainte ca cea de a treia victimă încarcerată să fie extrasă.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio