Sport

Sepsi-SIC joacă sâmbătă în deplasare cu Olimpia Braşov

 

Olimpia Braşov primeşte sâmbătă vizita unei formaţii pe care a învins-o o singură dată, Sepsi SIC Sfântu Gheorghe. Amândouă echipele au disputat meciuri europene în timpul acestei săptămâni. Olimpia a jucat miercuri acasă cu Zabiny Brno şi s-a impus cu 100-83. La acel meci a lipsit nemotivat Portia Durrett, dar nu sunt foarte multe informaţii despre această absenţă. După accidentarea Gabrielei Irimia, la braşovence s-a accidentat şi Diana Moraru, care a făcut entorsă în faţa echipei din Cehia.

Sepsi-SIC a jucat joi în Turcia, cu Hatay BB, în EuroCup. Fetele lui Zoran Mikes au revenit de la -20 şi s-au apropiat la două puncte, dar au ratat lay-up-ul egalării şi au pierdut, până la urmă, cu 73-67. Campioana României are un parcurs perfect în campionat cu 5 victorii din 5 şi ocupă locul secund cu 10 puncte. Olimpia Braşov este pe 5, la trei puncte în spate, cu un bilanţ de 2 victorii şi 3 înfrângeri.

Publicitate

Alb-verzile au o medie de 83,8 puncte înscrise/meci, în timp ce braşovencele au 79,2. Covăsnencele au cinci recuperări în plus pe meci (44,8 faţă de 39,8). în ceea ce priveşte defensivele, echipa lui Zoran Mikes a încasat 63,4 puncte/meci în acest campionat, având cea mai mică medie. Olimpia are 77,2 puncte primite/partidă.

Cele două echipe s-au întâlnit de 17 ori din septembrie 2012 până acum. 16 victorii le-au revenit alb-verzilor. Singurul succes al braşovencelor s-a înregistrat în decembrie 2015, 77-74 acasă. Au urmat 7 victorii la rând ale campioanei ultimelor două ediţii. Şase dintre acestea au fost în sezonul anterior. Ultimul meci s-a disputat la Braşov, în luna aprilie, iar oaspetele s-au impus cu 80-77, în semifinalele campionatului. în presezon au fost două meciuri amicale între cele două echipe, câştigate detaşat de Sepsi, care se reunise de mai mult timp.

Partida dintre Olimpia Braşov şi Sepsi SIC Sfântu Gheorghe se joacă sâmbătă de la ora 19, la sala D.P. Colibaşi din Braşov. Meciul va fi arbitrat de Dragoş Nicolae, Istvan Bertalan şi Lavinia Gheorghe, supervizaţi de Zoltan Raduly.

Sursa: totalbaschet.ro

Foto: Szigyártó Szabolcs / Crow Security

 

Publicitate
Publicitate
banner we radio