Sport, Ştiri locale

Sepsi OSK a primit licenţa pentru Liga 1 de fotbal

5 cluburi din Liga a II-a de fotbal şi-au luat fără problemă licenţa pentru Liga 1. FC Braşov şi Olimpia au renunţat pe parcurs să-şi completeze dosarul.

Administraţia de licenţiere din cadrul Federaţiei Române de Fotbal a publicat pe site-ul frf.ro un comunicat oficial în care anunţă cluburile care au depus dosarele pentru obţinerea licenţei pentru următorul sezon al Ligii 1, şi a anunţat cine a îndeplinit criteriile şi cine nu.

Publicitate

14 cluburi din Liga 1 şi 7 din Liga 2 au depus iniţial dosarul pentru obţinerea licenţei pentru accederea în prima ligă. Juventus, Sepsi OSK, UTA, Mioveni, Chindia, Olimpia şi FC Braşov au depus documentaţia şi doar cinci dintre acestea au şi obţinut acceptul de a evolua în noul sezon în Liga 1, în cazul în care vor promova. FC Braşov şi Olimpia Satu Mare sunt singurele echipe care nu au luat licenţa, pentru lipsa documentaţiei complete, conducătorii celor două cluburi renunţând la a mai face drumuri către FRF după ce şansele la promovare s-au risipit.

FC Braşov e pe locul 5, la 10 puncte de UTA, ocupanta locului 2, în timp ce Olimpia a ajuns tocmai pe locul 10, la 20 de puncte distanţă de locul de baraj.

Astfel, Juventus, promovată matematic deja, nu va avea nicio problemă în a ajunge în Liga 1, la fel nici Sepsi OSK şi UTA, cele două echipe care se luptă în ultimele etape rămase pentru ocuparea locurilor 2, respectiv 3, care asigură promovarea directă, respectiv prezenţa la barajul de promovare.

CS Mioveni şi Chindia au luat şi ele licenţa, însă doar prima mai are şanse matematice să prindă locul 3, însă are slabe şanse.

Cât priveşte celelalte cluburi din Liga 1, 12 au luat licenţa fără probleme, în timp ce ASA Târgu Mureş şi Pandurii Târgu Jiu au luat-o cu o penalizare de 6 puncte, respectiv 3 puncte. Mureşenii sunt deja retrogradaţi matematic în Liga 2, deci nu mai au nevoie de licenţă şi depunctarea nu se va aplica, în timp ce Pandurii se luptă pentru evitarea retrogradării şi ar putea juca în barajul cu ocupanta locului 3 din Liga 2 pentru menţinerea în Liga 1.

Sursa: liga2.prosport.ro

Publicitate
banner we radio