Sport

Sepsi OSK l-a adus pe fostul căpitan de la Pandurii şi câştigător al Cupei României

Sepsi OSK Sf. Gheorghe continuă seria transferurilor spectaculoase. După ce l-a adus pe Dalmau, fotbalist crescut la academia Barcelonei, formația pregătită de Eugen Neagoe l-a adus și pe Ouasmane Viera, jucător cu ștate vechi în Liga 1.

Fost căpitan al Pandurilor și câștigător al Cupei României cu CFR Cluj, fundașul ivorian de 31 de ani a semnat un contract până la finalul acestui sezon, cu opțiune de prelungire, conform digisport.ro. La fel ca şi Dalmau, fotbalist crescut la celebra academie a celor de la Barcelona, jucătorul a ajuns la Sepsi prin intermediul managerului Traian Gherghişan.

Adus în Liga 1 de CFR Cluj, în 2008, Viera a mai jucat la Internațional Curtea de Argeș, înainte să semneze cu Pandurii Tg. Jiu. La formația gorjeană a avut prestații apreciate și ajuns căpitanul echipei. A strâns 132 de meciuri pe prima scenă a fotbalului românesc, marcând 7 goluri și oferind o pasă decisivă.

A fost pe lista Stelei

În 2013, în ultimele luni de contract de la Pandurii, Viera a intrat pe radarul Stelei. S-a negociat intens pe seama salariului, la acea vreme şi CFR dorind să îl ia înapoi. Până la urmă, fundaşul ivorian a ales cu “buzunarul”, semnând cu Rizespor, care i-a oferit o sumă superioară. De notat că la acea vreme Becali nu a considerat că e necesar să facă o investiţie atât de mare în salariul unui jucător, în condiţiile în care echipa avea trei fundaşi centrali de mare valoare, Gardoş, Szukala şi Varela.

După 22 de etape, Sepsi OSK e penultima în clasament, cu doar 15 puncte. În ultimele 4 etape din sezonul regulat, formația din Sf. Gheorghe va întâlni, în ordine:

ACS Poli Timișoara (a)
CS U Craiova (d)
Concordia Chiajna (a)
FCSB (d)

 

Publicitate
banner we radio