Sport

Sepsi OSK – FCU Craiova, 3-0 la „masa verde” după scandările xenofobe ale oaspeților. Oltenii, fără galerie în următoarele 6 meciuri

Comisia de Disciplină din cadrul Federației Române de Fotbal (FRF) a decis, miercuri, sancțiunile în urma meciului dintre Sepsi OSK și FC U Craiova 1948, suspendat în urma scandărilor xenofobe ale suporterilor craioveni. Covăsnenii au câștigat cu 3-0 la „masa verde”,  iar oltenii, care au de achitat o amendă de 22.500 de lei, nu vor avea spectatori la următoarele 6 meciuri. Ambele cluburi au fost amendate, Sepsi OSK primind cea mai mare sancțiune – 25.000 de lei pentru organizarea defectuoasă a partidei.

„(…) se sancționează clubul FC U Craiova 1948 SA cu FORFAIT (3-0 în favoarea ACS Sepsi OSK Sf. Gheorghe), cu măsura interzicerii propriei galerii sau propriului grup de suporteri la șase jocuri disputate în deplasare sau pe teren neutru”, este scris în decizia Comisiei de Disciplină.

Sepsi OSK ajunge la 37 de puncte după decizia luată de Comisia de Disciplină

După decizia luată de Comisia de Disciplină din cadrul FRF, Sepsi OSK face 37 de puncte și se apropie la șapte puncte de Universitatea Craiova, ocupanta locului cinci în clasamentul din Superligă, însă se distanțează la patru de Petrolul Ploiești, echipa clasată pe poziția a 7-a.

Directorul general al Sepsi OSK, Attila Hadnagy, s-a declarat șocat de decizia Comisiei de disciplină de a aplica sancțiunea mai mare echipei din Sfântu Gheorghe.

„E incredibil, cum să primim noi amendă mai mare decât Craiova?!”, a spus Attila Hadnagy, directorul general al celor de la Sepsi Sfântu Gheorghe, potrivit gsp.ro.

Decizia poate fi atacată la Comisia de Apel

Nemulțumiri sunt și din partea oltenilor. Oficialii clubului U Craiova au anunțat că vor contesta decizia la Comisia de Apel și la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS).

„Decizia e cel puțin ciudată. Sigur că nu pot să contest ca au greșit suporterii noștri, dar nu văd de ce am plăti noi. Poate că sunt și alte substraturi, dar nu vreau să le comentez. Vom face recurs, apoi ne vom adresa la TAS.  Este ciudat, nu știu ce se va întâmpla cu competiția până la un verdict de la TAS. Cine a luat aceasta decizie trebuia să se gândească de două ori. Să te duci undeva pe la sfârșitul play-off-ului, ca termen, și să ne dea nouă dreptate TAS. Să piardă meciul Sepsi, pentru deficiențe de organizare. Ce se va întâmpla atunci în campionat? Cea mai simplă soluție era să se rejoace meciul, fără suporteri”, a declarat Marcel Pușcaș, președintele U Craiova 1948, la emisiunea Liga Digisport.

Decizia a fost amânată de două ori, pe 1 februarie și 8 februarie.

Amintim că pe 31 ianuarie, partida dintre Sepsi OSK și U Craiova 1948 a fost suspendată din cauza scandărilor xenofobe ale suporterilor olteni. Arbitrul Andrei Chivulete a decis să întrerupă meciul, în încercarea de a-i convinge pe suporterii Craiovei să renunțe la scandările controversate.

După pauza de 10 minute minute, jocul a fost reluat, însă fanii au continuat cu scandările reprobabile. La doar câteva zeci de secunde de la reluare, Andrei Chivulete a decis suspendarea definitivă a jocului.

surse: digisport.ro, prosport.ro, gsp.ro

 

 

Publicitate
banner we radio