Sport, Ştiri locale

Sepsi OSK a pierdut în prima etapă, cu nou promovata Hermannstadt

Sepsi OSK a fost învinsă în prima etapă din noul sezon al Ligii 1. Echipa din Sfântu Gheorghe a pierdut la limită, scor 0-1, meciul cu FC Hermannstadt, echipa din Sibiu aflându-se la debutul în prima ligă.

Al doilea meci al primei etape din noul sezon al Ligii 1 de fotbal s-a jucat sâmbătă pe stadionul Trans-Sil din Târgu Mureş, unde s-au întâlnit FC Hermannstadt din Sibiu şi Sepsi OSK Sfântu Gheorghe.

Publicitate

Din cauza problemelor cu stadionul din Sibiu, nou-promovata se vede nevoită să joace meciurile de acasă pe stadionul din Târgu Mureş, până la modernizarea terenului propriu.

Ambele echipe au trecut prin transformări mari în această vară, astfel că meciul din această etapă se anunţa unul cu multe necunoscute pentru ambii antrenori.

De la Sepsi OSK au plecat 11 jucători în ultimele luni, alţi 10 jucători fiind aduşi la Sfântu Gheorghe, însă oficialii clubului spun că mai este nevoie de 2-3 jucători pentru a avea dubluri pe toate posturile.

Antrenorul Eugen Neagoe a trimis în teren o echipă din care au făcut parte doar 6 jucători care s-au regăsit în formaţie şi sezonul trecut, cinci titulari fiind noi în lotul lui Sepsi. Este vorba despre Drăghici, Jovanovici, Velev, Vaşvari şi Prosser.

Meciul a început cu destul de multe faze de poartă, deşi toată lumea se aştepta la perioade de tatonare ale celor două echipe.

Prima ocazie a venit în min.6, când Fülöp István l-a driblat din preluare pe portarul Căbuz, dar, aflat într-un unghi dificil, a ratat complet centrarea, iar mingea a trecut la mare distanţă de poartă, deşi doi coechipieri aşteptau mingea în faţa porţii.

Primul gol al partidei a venit în min.11, când Ştefan Blănaru de la gazde a trimis cu capul în poartă un balon recentrat de sibieni.

Sepsi a jucat mai bine în repriza secundă. Elevii lui Neagoe au controlat mijlocul terenului după pauză şi au fost mult mai periculoşi decat în prima repriză. Nicio echipă nu a mai reuşit însă să înscrie, astfel că Hermannstadt câştigă la debutul în prima ligă, după ce în ultimele minute ale meciului a tras de timp pentru a-şi apăra rezultatul.

Eugen Neagoe după meciul pierdut de Sepsi: „Nu mă aşteptam să jucăm aşa slab”. Vezi AICI declaraţiile antrenorului după partida cu Hermannstadt.

FC Hermannstadt: Cătălin Cabuz – Alexandru Coman, Cătălin Pârvulescu, Alexandru Dandea, D. Tătar – Răzvan Dâlbea, Ilja Antonov – I. Petrescu, Bogdan Rusu, Al. Curtean – Blănaru
Rezerve: Toma Niga – A. Hergheligiu, C. Pamfile, L. Dumitru, A. Chalkiadakis, H. Tsoumou, M. Nkololo
Antrenor: Alexandru Pelici

Sepsi: Niczuly – Drăghici, Ursu, Jovanovici, Sato – Velev, Vașvari – Prosser, Fülöp, Tandia – Simonovski
Rezerve: B. Fejer – G. Rodrigues de Moura, A. Rus, I. Dodoi, Y. Hamed, Fl. Ștefan, Atilla Hadnagy
Antrenor: 
Eugen Neagoe

A: Haţegan Ovidiu (Arad – Arad)
A1: Ghinguleac Adrian Radu (Bucureşti – Bucureşti)
A2: Grigoriu Mircea Mihail (Bucureşti – Bucureşti)

Desfăşurarea meciului conform digisport.ro, telekomsport.ro şi gsp.ro:

1’ A început meciul. Lovitura de start a aparţinut oaspeţilor.

6’ Primul moment periculos al partidei s-a petrecut la poarta lui Hermannstadt. Fülöp l-a driblat din preluare pe portarul Căbuz, dar, aflat într-un unghi dificil, a ratat complet centrarea, iar mingea a trecut la mare distanţă de poartă.

8′ Lovitură de colț pentru Hermannstadt.

11’ GOL, 1-0 Hermannstadt! Blănaru a marcat primul gol al sibienilor în Liga 1. A făcut-o simplu, cu o lovitură de cap din apropiere, după ce Dâlbea a recentrat mingea venită din corner.

18’ Oaspeţii cer penalty după o acţiune a lui Fulop. Ovidiu Haţegan, foarte aproape de fază, lasă jocul să continue

22’ Cartonaş galben primit de Ilja Antonov.

24’ Un nou corner pentru gazde, o nouă şansă de gol. E adevărat, mai curând din întâmplare. Petrescu a încercat să recentreze, dar mingea a căzut pe bara transversală, înainte de a ieşi în afara terenului.

25’ Hermannstadt este în ofsaid.

31’ Ocazie Sepsi! Daniel Prosser execută periculos o lovitură liberă de la marginea careului de 16 metri, dar execuţia sa trece peste poarta lui Cătălin Căbuz

35’ Corner pentru gazde

38’ Pe Stadionul Trans-Sil, Hermannstadt este penalizată pentru ofsaid.

40’ Ocazie Hermannstadt! O nouă fază periculoasă la poarta lui Niczuly: Curtean trimite puţin, cu capul, pe lângă poartă dintr-o poziţie favorabilă.

45’+1 Pauză la Târgu Mureş. Gazdele de la Hermannstadt conduc la debutul în Liga 1 de fotbal, 1-0 cu Sepsi OSK.

46’ Începe repriza a doua

50’ Ocazie Sepsi! Oaspeţii au început mai bine partea a doua, iar Simonovski a fost aproape să restabilească egalitatea, cu un şut din afara careului. Căbuz a intervenit foarte bine şi a respins în corner.

52′ Dublă schimbare la Sepsi. Au ieşit Prosser şi Fulop, au intrat Hamed şi Gabriel Moura.

59’ Ocazie Sepsi! O nouă şansă pentru echipa lui Neagoe. Drăghici a primit într-o poziţie ideală, dar şutul său la colţul scurt a fost respins de Căbuz cu un reflex extraordinar.

61’ Gabriel Vaşvari (Sepsi OSK) reușește să tragă, dar șutul nu prinde spațiul porții.

65’ Ultima schimbare la Sepsi OSK: Attila Hadnagy intră în locul lui Marko Simonovski.

69’ Schimbare la gazde. Michael Jordan Nkololo intră în locul lui Alex Curtean.

77’ Sepsi OSK presează în atac, dar arbitrul Ovidiu Haţegan fluieră prompt ofsaid.

82’ Schimbare la gazde. Blănaru, singurul marcator de până acum al meciului, este înlocuit cu Herghelegiu.

86’ Corner pentru Sepsi.

89’ Şut pe poartă al lui Velev (Sepsi OSK), de la peste 25 de metri, însă portarul gazdelor reţine cu siguranţă.

90’ De la margine se arată 5 minute de prelungiri

90’+5 Final de partidă. Sepsi OSK pierde primul meci din noul sezon.

Publicitate
Publicitate
banner we radio