Ştiri

Şeful CFR, demis după ce trenul în care era ministrul Transporturilor a avut o oră întârziere

UPDATE ora 11:05

Înainte să fie demis oficial din funcţia de director al CFR SA, Marius Chiper şi-a dat demisia, invocând motive personale. Decizia vine la circa două ore după ce ministrul Transporturilor a anunţat că îl dă afară, după ce trenul cu care a ajuns la Deva de la Bucureşti a avut o întârziere de aproape o oră.

Publicitate

______________________

Ştirea iniţială:

Ministrul Transportuilor, Felix Stroe, a anunţat, marţi dimineaţa, că îl schimbă din funcţie pe directorul CFR SA, Marius Chiper, după ce trenul cu care ajuns la Deva de la Bucureşti a avut o întârziere de aproape o oră.

Felix Stroe, care se află într-o vizită în judeţul Hunedoara, s-a arătat nemulţumit că trenul cu care a călătorit pe ruta Bucureşti – Deva a avut o întârziere de aproape o oră, în condiţiile în care nu a fost viscol, caniculă sau probleme cu terasamentul.

Ca urmare, ministrul a decis să-l destituie pe directorul CFR, pentru că, spune el, nu exista niciun motiv întemeiat ca trenul să fi avut o întârziere atât de mare, mai ales că tronsonul de cale ferată respectiv a fost modernizat și a beneficiat de investiții considerabile.

„Nu se poate să tolerăm lipsa de respect faţă de cetăţeni. Eu nu voi mai tolera, toleranţa este zero. (…) În legătură cu domnul Chiper, problemele cu întârzierile trenurile nu sunt, în primul rând, din cauza faptului că materialul rulant este învechit. Sunt din cauza infrastructurii care provoacă aceste întârzieri. De aceea, dânsul astăzi a fost demis. Nu pot să înţeleg cum, de exemplu, pe calea ferată Bucureşti – Constanţa, în care s-au investit sute de milioane de euro pentru a fi modernizată şi care este cea mai modernă cale ferată din România, nu pot să înţeleg de ce într-o zi frumoasă, cu 20 de grade afară, trenul trebuie să întârzie zeci de minute”, a declarat Felix Stroe, în gara din Deva.

De asemenea, ministrul Transporturilor a mai anunţat că va introduce „ordinea şi disciplina” în CFR.

Luni dimineaţa, Felix Stroe, ministrul Transporturilor, a decis şi schimbarea din funcţie şi a directorului Regionalei Căi Ferate Bucureşti şi a şefului Gării de Nord din cauza modului de administrare şi de întreţinere al Gării de Nord.

Publicitate
banner we radio