Ştiri locale

Secția de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Orășenesc Covasna ajunge în secolul 21. Directorul medical: „Se poate naște fără durere”

Compartimentul de Obstetrică-Ginecologie al Spitalului Orășenesc din Covasna – secție exterioară a Spitalului de Recuperare Cardiovasculară „dr. Benedek Geza”, a fost „resuscitat” și pus la punct, astfel că în prezent gravidele pot naște fără dureri, așa cum ar trebui să se întâmple în orice spital de secolul 21.

Într-o postare pe Facebook, directorul medical al Spitalului de Cardiologie Covasna, dr. Enea Nicolae, a scris că secția a fost reabilitată și dotată cu aparatura necesară pentru funcționarea în condiții optime.

În plus, echipa medicală a fost completată cu specialiști de renume, în frunte cu dr. Nicușor Florin Bigiu, medic ginecolog cu grad de conferențiar universitar, care în trecut a lucrat în județul Brașov.

„După reușita inițiativă a acordării trusoului pentru nou-născuți, iată că s-a rezolvat și problema  resuscitării compartimentului de Obstetrică-Ginecologie din cadrul Spitalului Orășenesc. Astfel, după o perioadă de stagnare care a survenit din cauza plecării prin pensionare a apreciatului nostru coleg, dr. Condrea Petre, dar și din cauza unor neconformități din cadrul acestui compartiment (lipsa cadrelor și a dotărilor necesare), iată că acesta revine în forță datorită unei echipe de ginecologi și anestezist de renume, în frunte cu dr. Nicușor Florin Bigiu, un renumit medic ginecolog cu grad de conferențiar universitar care a lucrat la Spitalul de Obstetrică- Ginecologie Brașov. Nașterea se realizează prin anestezie peridurală (…) Așadar, stimate doamne și domnișoare din Covasna și din comunele învecinate, vă așteptăm la compartimentul nostru de Obstetrică-Ginecologie”, a scris dr. Enea Nicolae.

Directorul medical a mai transmis că pe lângă nașteri, în cadrul compartimentului pot fi tratate medical și chirurgical toate afecțiunile de natură obstetrico-ginecologică, așa cum se întâmplă în orice spital mare din țară.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio