Ştiri locale

Secretarul de stat Olteán Csongor, prins băut la volan în Sfântu Gheorghe: „Nu am nicio scuză, îmi asum răspunderea pentru fapta mea”

Secretarul de stat în Ministerul Tineretului și Sportului, Olteán Csongor, a demisionat vineri din funcție după ce a fost prins la volan în Sfântu Gheorghe, deşi consumase băuturi alcoolice.

Anunţul a fost făcut vineri, atât pe pagina de Facebook a fostului secretar de stat, cât şi pe cea a vicepremierului Kelemen Hunor.

Publicitate

„Azi dimineață am fost oprit de poliție fiind sub influența alcoolului. Nu am nicio scuză, îmi asum răspunderea pentru fapta mea. Comportamentul iresponsabil este incompatibil cu funcția publică și nu doresc să transmit un mesaj greșit tinerilor. Drept urmare, primul lucru azi dimineață a fost să-mi depun demisia din funcția de secretar de stat din cadrul Ministerului Tineretului și Sportului”, a scris Olteán Csongor pe pagina sa de Facebook.

Gestul lui Olteán Csongor este inacceptabil”

În mesajul său, vicepremierul Kelemen Hunor a scris că a acceptat demisia fostului secretar de stat, al cărui gest este „inacceptabil”, însă că nu va face alte comentarii despre acest caz.

„Secretarul de stat din cadrul Ministerului Tineretului și Sportului, Olteán Csongor a fost oprit de poliție fiind sub influența alcoolului. În urma acestui incident el și-a depus demisia, pe care am acceptat-o, și i-am transmis-o premierului. Gestul lui Olteán Csongor este inacceptabil, el și-a asumat răspunderea pentru acesta. Nu intenționăm să facem alte comentarii în acest caz”, a scris Kelemen Hunor.

Potrivit IPJ Covasna, fostul secretar de stat a fost oprit în trafic în Sfântu Gheorghe în jurul orei 04:00, iar la testarea cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat. Olteán Csongor a fost condus la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe numele său, poliţia a deschis dosar pentru conducere sub influenţa alcoolului.

Oltean Csongor are 32 de ani, locuieşte în municipiul Sfântu Gheorghe şi a fost numit în funcţia de secretar de stat la propunerea UDMR.

Acesta a activat în ultimii 12 ani în formaţiunile de tineret partenere ale UDMR: Asociaţia Studenţilor Maghiari din Sfântu Gheorghe şi HARIT – Asociaţia Tinerilor din Judeţul Covasna, fiind în prezent preşedintele Asociaţiei MIERT – Conferinţa Tineretului Maghiar din România şi preşedinte executiv adjunct responsabil de tineret în cadrul Uniunii.

(Ioana Ardeleanu)

Foto: Facebook / Oltean Csongor

Publicitate
Publicitate
banner we radio