Ştiri

Se schimbă modul de desfăşurare a examenului pentru permisul auto

Modificările la Codul Rutier, care vor intra în vigoare de vineri, 30 iunie, schimbă modul de defășurare a examenului auto.

Proba teoretică și proba practică a examenului pentru obținerea permisului auto vor fi înregistrate video, conform unor modificări la Codul rutier ce se vor aplica începând de vineri, informează Avocatnet.ro. Măsura, ce a fost stabilită de Guvern de acum un an, are drept scop asigurarea și verificarea legalității examenului de permis auto.

Publicitate

Modificările au fost introduse de Executiv în iunie 2016 prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 41/2016 privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administrației publice centrale și pentru modificarea și completarea unor acte normative.

Concret, modificările respective vor apărea la prevederile Codului rutier despre susținerea examenului auto.

Astfel, începând de vineri, proba teoretică a examenului pentru obținerea permisului auto va fi înregistrată video, iar proba practică va fi înregistrată audio-video. Această schimbare era necesară în condițiile în care se dorește asigurarea și verificarea legalității examenului auto.

„Pentru asigurarea și verificarea legalității examenului de obținere a permisului de conducere, modul de desfășurare a probei teoretice se înregistrează video, iar în cazul probei practice atât video, cât și audio, cu sisteme tehnice de monitorizare”, va dispune Codul rutier de la data de 30 iunie 2017.

 

Publicitate
banner we radio