Ştiri locale

Se elibereaza din nou pasapoartele pentru bovine

DSVSA eliberează din nou pașapoartele pentru bovine.

Controale severe privind deținerea porcilor la stâni.

Publicitate

Controlul privind ecocondiționalitatea în derulare.

După câteva sătpămâni, timp în care la nivel național nu funcționau programele de identificare ale animalelor și cel de eliberarea pașapoartelor pentru bovine, DSVSA Covasna a reușit printre primele 15 județe din țară să îndeplinească cerințele procedurale și să reînceapă activitatea în acest domeniu.

Astfel, începând din data de 23 august 2018 biroul de identificare și înregistrare din cadrul DSVSA Covasna își reia activitatea de eliberare a pașapoartelor pentru bovine. Aducem la cunoștința proprietarilor de animale că, programul modificat necesită eliberarea individuală a pașapoartelor chiar și pentru același proprietar. Astfel, emiterea acestor documente necesită un timp de așteptare. Rugăm proprietarii de animale să aibă răbdare la ghișeul de eliberare.

Având în vedere situația epidemiologică națională privitoare la pesta porcină africană, posibilitatea vehiculării virusului de către porcii mistreți, precum și planul de măsuri adoptat în ședința Comitetului Județean de Prevenire și Controlul Bolilor, în data de 19 iulie 2018 a fost dispus ca porcinele aflate la stâni și tabere de vară să fie readuse imediat în gospodăria proprietarilor și să se supună examenelor medicale veterinare. În aceste zile se derulează o amplă acțiune de verificare a respectării acestor dispoziții. Proprietarii de stâni și tabere de vară care nu s-au conformat și vor fi găsite cu porcine neaduse la vatră, vor fi sancționați contravențional.

Până la data de 28 septembrie 2018, personalul DSVSA Covasna efectuează acțiuni de verificare privind respectarea măsurilor de ecocondiționalitate, măsuri de care depinde acordarea de subvenții.

Publicitate
banner we radio