Ştiri locale

Screening gratuit pentru cancerul de prostată, în noiembrie, la Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe

Spitalul Județean din Sfântu Gheorghe va demara, luna viitoare, un program de screening gratuit pentru depistarea cancerului de prostată, precizând, într-o postare pe pagina de Facebook a instituţiei, că vor putea beneficia de consultaţii gratuite persoanele cu vârste de peste 45 de ani, care nu au fost diagnosticate cu afecţiuni urologice.

Înscrierile se vor putea face începând de luni, 17 octombrie, exclusiv telefonic la numărul 0736 636 249.

Publicitate

„În perioada 14-18 noiembrie, pacienţii cu vârste de peste 45 de ani, care nu sunt diagnosticaţi cu afecţiuni urologice, pot beneficia de screening gratuit pentru cancerul de prostată, la cabinetul de specialitate din Ambulatoriul Spitalului Județean de Urgență Dr. Fogolyán Kristóf Sfântu Gheorghe (cabinetul nr.24)”, au transmis reprezentanţii unităţii medicale.

Potrivit statisticilor, unul din şapte bărbaţi (15%) dezvoltă cancer de prostată de-a lungul vieţii, acesta fiind al doilea cel mai frecvent tip de cancer, după cel de plămâni, şi a şasea cauză de deces prin cancer în cazul bărbaţilor. Testele de screening ajută la descoperirea afecţiunii în stadii incipiente, înainte de apariţia simptomelor sau complicaţiilor.

De multe ori, bărbaţii care au cancer de prostată în stadii incipiente nu prezintă simptome specifice, iar multe dintre semnele care însoţesc această afecţiune, atunci când ele apar, pot indica şi alte probleme ale prostatei, precum hipertrofia benignă.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio