Ştiri

Școlile și grădinițele se redeschid din 8 februarie, în funcție de incidența cazurilor COVID. Klaus Iohannis: „Pregătiți copiii pentru școală!”

Președintele Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă la Palatul Cotroceni, la finalul unei ședințe cu reprezentanții guvernului, pe tema redeschiderii școlilor.

Astfel, începând de luni, 8 februarie, cei mai mulți copii vor merge fizic la şcoală și la grădiniță, în scenarii diferenţiate în funcţie de numărul de infecții cu coronavirus din fiecare localitate.

Principalele declarații ale președintelui:

„Am discutat o temă care este extrem de importanță pentru milioane de români – ce se întâmplă cu școlile din România de săptămâna viitoare, odată cu semestrul II.

Am început cu o analiză și pot să vă spun că NU am scăpat de pandemie. Trebuie să fim responsabili, să purtăm mască, dar putem să constatăm că în ultimele săptămâni, incidența bolii s-a redus un pic. Avem mai puține persoane la ATI și internate în spital, zilnic.

Nu suntem singuri în Europa, evident că ne-am uitat în jur la ce fac alții. Putem constata că majoritatea țărilor din UE deschide școlile. Școlile sunt deja deschise în cele mai multe state. Sunt foarte puține, doar 3 state care nu deschid școlile.

În unanimitate, am decis următoarele: De luni, majoritatea copiilor merg fizic la școală.

În localitățile în care sunt puține cazuri de COVID-19, în așa-numitul scenariul Verde, toți copiii merg zilnic la școală, de la grădinițe, ciclul primar și liceu.

În scenariul Galben, copiii de grădiniță merg fizic la grădinițe, la fel și cei I-IV. Merg și cei de clasa a 8-a și a 12-a.

În scenariul Roșu, merg fizic doar copii la grădiniță și copii de clasele I-IV, iar restul fac școala online.

Pregătiți copiii pentru școală!”, a spus șeful statului.

Președintele Klaus Iohannis a avut marți, la Palatul Cotroceni, o ședință de lucru cu premierul Florin Cîțu, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretarul de stat Raed Arafat, și directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, dr. Adriana Pistol.

Publicitate
banner we radio