Ştiri locale

Școlile din județul Covasna, invitate să participe la campania socială „Săptămâna legumelor și fructelor donate”

Unitățile de învățământ din județul Covasna sunt invitate să participe la campania socială „Săptămâna legumelor și fructelor donate”, care se va derula în perioada 20-24 noiembrie, ca parte a Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară (SNAC).

Scopul campaniei, aflată la a 12-a ediție, este de a sensibiliza elevii şi profesorii din unităţile de învăţământ cu privire la situaţia dificilă în care se află persoanele afectate de lipsa de alimente.

„Campania implică strângerea de legume și fructe de către elevii voluntari SNAC şi donarea lor către familiile aflate în dificultate sau unor instituții sociale (…) Cele trei etape ale campaniei sunt: prezentarea în unitățile școlare, de către voluntarii SNAC; identificarea, de către fiecare unitate de învățământ implicată, a familiilor din comunitate aflate în dificultate; și colectarea tuturor donațiilor, constând în legume și fructe, la nivelul unităților de învățământ implicate în SNAC. Donațiile colectate vor fi dirijate către familiile aflate în dificultate. Unitățile de învățământ au libertatea de a găsi cele mai potrivite modalități de realizare a obiectivelor campaniei (…) Vă încurajăm să căutați oportunități de sprijinire a rețelei de elevi și profesori voluntari din SNAC, prin proiecte cu diverse surse de finanțare. În acest sens, aveți tot suportul Ministerului Educației și toată deschiderea IȘJ Covasna pentru promovarea și dezvoltarea mișcării de Acțiune Comunitară în județ”, a transmis Bokor Attila, inspectorul școlar pentru minorități, coordonatorul programului în județul Covasna, în invitația adresată unităților de învățământ.

Aceeași sursă mai precizează că, la finalul campaniei, fiecare coordonator SNAC va înainta Inspectoratului Școlar Județean Covasna un raport succint referitor la implementarea acestei activități în unitățile de învățământ implicate.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio