Ştiri locale

Şcoala de şoferi gratuită pentru tineri din medii defavorizate. Patru covăsneni au obținut finanțare în cadrul ediției trecute

Tinerii care provin din medii defavorizate, și pentru care deținerea permisului de conducere reprezintă o condiție sau un avantaj la angajare, se mai pot înscrie până în data de 24 ianuarie în programul „Permis pentru viitor”, derulat de Fundația Pentru Comunitate și MOL România.

Ajuns la a opta ediție, programul este adresat tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani, născuţi în perioada  24 noiembrie 1997 și 24 noiembrie 2004 inclusiv, care vor să obțină permis de conducere pentru oricare dintre categoriile B, C sau D, inclusiv tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie. Potrivit regulamentului, vârsta minimă pentru înscrierea la școala de șoferi în cazul categoriei D/DE este de 21 ani.

Publicitate

La fel ca în edițiile precedente, fondul programului este de 75.000 lei, iar un solicitant poate primi o finanțare în valoare maximă de 3.500 lei pentru acoperirea integrală sau parțială a costurilor obținerii permisului de conducere.

Solicitările pot fi depuse atât online, pe site-ul Fundației Pentru Comunitate, prin crearea unui cont personal; sau prin poștă, la adresa: „Fundația Pentru Comunitate, 400750 Cluj, O.P. 1, C.P. 390”, cu mențiunea „Permis pentru viitor” trecută pe plic.

Rezultatele vor fi publicate pe site-urile www.pentrucomunitate.ro și www.molromania.ro până în data de 28 februarie a.c., iar câştigătorii vor fi înștiințați în scris până pe 15 martie.

Pe lângă formularul de înscriere, participanţii trebuie să prezinte obligatoriu şi o scrisoare în care să motiveze necesitatea obţinerii unui permis de conducere, documente care să ateste nivelul studiilor absolvite, o anchetă socială, dar şi o ofertă de preț de la școala de șoferi, iar opţional pot fi trimise şi o recomandare din partea unui ONG sau a unei instituţii de stat, şi o adeverinţă din partea unui angajator, din care să reiasă că permisul de conducere este o condiție sau un avantaj în obținerea locului de muncă.

Cei interesaţi pot afla mai multe despre program accesând site-ul: https://pentrucomunitate.ro/ro/permis. Tot de acolo poate fi descărcat și formularul de înscriere.

În decursul celor șapte ediții anterioare, 143 tineri din toată țara au finalizat cu succes cursurile și examenul, iar alți 41 de beneficiari continuă studiile sau sunt programați pentru examen.

Anul trecut, 4 tineri din județul Covasna au primit finanțare în cadrul programului pentru a obține permisul de conducere, categoria B, respectiv: Fésűs Klementina Ramona din Sfântu Gheorghe; Salamon Kinga Katalin din Cernat; Molnár Tímea  și Préda Ágnes din Micfalău.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio