Sport, Ştiri locale

Schimbări în lotul Sepsi-SIC. O parte dintre jucătoare pleacă: „Ne-am fi dorit să continuăm să lucrăm împreună dar nu a depins de noi”

Campioana României la Baschet feminin, Sepsi-SIC, a anunțat, joi seara, că vor urma schimbări în lotul echipei, iar o parte dintre jucătoare vor pleca. Într-o postare pe pagina de Facebook Sepsi-SIC, directorul tehnic al echipei, Rusz István, a transmis că decizia nu a depins de conducerea clubului din Sfântu Gheorghe, ci de „agenția de impresariat care domină piața baschetului feminin din România”, care „a decis să își transfere jucătoarele la un alt club”.

„Dragi fani Sepsi-SIC! Ca o continuare a întâlnirii cu suporterii, aș dori să vă informez că o parte din echipa noastră pleacă din motive independente de voința noastră. Ne-am fi dorit să continuăm să lucrăm împreună și să prelungim contractele, dar nu a depins de noi. Agenția de impresariat care domină piața baschetului feminin din România a avut cu totul altă abordare, așa că a decis să își transfere jucătoarele la un alt club. Cu toate acestea, încercăm să alcătuim o echipă competitivă, iar în perioada următoare vom anunța cine pleacă, cine rămâne și cine vine. Cele din urmă vor fi anunțate atunci când contractele vor fi semnate. În viitor, vom pune mai mult accent pe baschetbaliste locale și pe dezvoltarea tinerilor. Vă rugăm să aveți răbdare în perioada următoare și vă vom comunica noutățile cât mai curând posibil”, a transmis Rusz István.

De opt ori campioană și de șapte ori câștigătoare a Cupei României, Sepsi-SIC reuşit în acest an sezonul perfect în baschetul feminin din România, fără meciuri pierdute în sezonul 2022-2023, nici în Liga Naţională, nici în Cupa României, marcând o premieră.

Fetele antrenate de Zoran Mikes au terminat actualul sezon cu 27 de victorii din tot atâtea meciuri jucate în Liga Naţională, şi cu 5 victorii din tot atâtea meciuri în Cupa României.

Publicitate
banner we radio