Ştiri locale

Schimbarea locaţiei de examinare pentru obţinerea permisului de conducere, în dezbatere publică în judeţul Covasna

Prefectura Covasna a pus în dezbatere publică un proiect de ordin, cu caracter normativ, privind actualizarea procedurii de examinare pentru obţinerea permisului de conducere, astfel încât proba practică să fie susţinută exclusiv în municipiul Sfântu Gheorghe, nu şi la Târgu Secuiesc.

Ordinul a fost fundamentat pe baza propunerii venite din partea Serviciului Comunitar de Permise de Conducere Covasna, care consideră necesară actualizarea procedurii de examinare, în vederea eficientizării activităţii instituţiei, creşterii siguranţei rutiere şi îmbunătăţirii serviciilor oferite cetăţenilor, prin reducerea termenului de programare şi aplicarea unui sistem unitar de examinare a candidaţilor, se arată în proiectul postat pe site-ul Prefecturii Covasna.

Publicitate

Concret, în nota de fundamentare transmisă de şeful Serviciului, Rico Racoviţă, se arată, printre altele, că traseele folosite la Târgu Secuiesc sunt mult mai uşoare decât cele din Sfântu Gheorghe, iar oraşul nu îndeplineşte toate condiţiile cerute de lege în vederea examinării, respectiv nu are staţii de autobuz şi tramvai şi nici rampe sau pante suficient de lungi pentru o evaluare corectă şi obiectivă a candidaţilor.

Iniţial, Prefectura Covasna anunţase că măsura va intra în vigoare de la 1 decembrie a.c., însă, în urma reacţiilor negative venite atât din sfera civilă, cât şi din partea autorităţilor locale, a decis să organizeze, în prealabil, o dezbatere publică.

Subiectul a fost, de altfel, discutat luna trecută şi în cadrul Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Covasna şi a ajuns, prin intermediul senatorului UDMR Covasna, Fejér László Ödön, în atenţia comisarului-şef Florin Catana de la Direcţia Rutieră a Poliţiei Române.

Fejér László a propus ca primul examen să fie susţinut în oraşul în care candidatul a urmat şcoala de şoferi şi, doar în cazul în care nu îl promovează, să fie reexaminat la Sfântu Gheorghe.

Textul complet al proiectului de ordin poate fi consultat la sediul Prefecturii Covasna şi pe pagina de internet, la secţiunea transparenţă decizională, iar eventualele sugestii sau opinii se pot depune la registratura instituţiei sau trimite prin email până pe 22 decembrie a.c.

(Agerpres)

 

Publicitate
Publicitate
banner we radio