Ştiri locale

Scenografa Gabriella Spiridon, câştigătoarea marelui premiu al Festivalului naţional D-BUTAN-T de la Sfântu Gheorghe

Scenografa Gabriella Spiridon a câştigat marele premiu la cea de-a treia ediţii a Festivalului naţional de debut D-BUTAN-T, care s-a încheiat sâmbătă la Sfântu Gheorghe.

Juriul i-a acordat trofeul pentru scenografia spectacolului „Poveşti din bucătărie”, în regia lui Cristian Ban, jucat de actorii Teatrului municipal Baia Mare, iar conducerea Teatrului „Andrei Mureşanu”, care a organizat acest festival, i-a oferit un contract de colaborare.

Publicitate

„Eu am studiat Arhitectură, dar am ales că fac scenografie pentru că îmi place foarte mult ideea asta de a crea contexte, poveşti, situaţii diferite implicând cumva spectatorul şi creându-i anumite sentimente, emoţii şi trăiri. Câştigând acest premiu, cred că am reuşit să fac asta şi că a fost un succes, de a crea un spaţiu în aşa fel încât şi actorul să se simtă că este acolo, dar şi să influenţeze şi să ajungă la spectatori”, a declarat Gabriella Spiridon, după gala de premiere.

Ediţia din acest an a Festivalului D-BUTAN-T s-a desfăşurat în perioada 15-20 octombrie, iar în concurs au fost înscrise peste 20 de spectacole semnate de scenografi debutanţi, dintre care cinci au intrat în finală – „Lecţia”, lucrarea de disertaţie a Mădălinei Sandu şi Andreei Tecla, „Avioane de hârtie” al Teatrului „Radu Stanca” din Sibiu – scenografia Sabina şi Bianca Veşteman, producţia Teatrului „Bacovia” din Bacău – „Dragă Elena Sergheevna”, în scenografia lui Răzvan Bordoş, spectacolul „Sub apă” al Teatrului „Matei Vişniec” din Suceava, după scenografia Ralucăi Alexandrescu, şi „Poveşti din bucătărie”, spectacolul Teatrului Municipal Baia Mare, semnat de scenografa Gabriella Spiridon.

Primele două ediţii ale Festivalului D-BUTAN-T au fost dedicate debutului în actorie, respectiv regie şi au fost câştigate de actriţa Paula Rotar şi regizorul Nagy Botond.

Directoarea Teatrului „Andrei Mureşanu”, Anna Maria Popa, a declarat că ediţia de anul viitor va fi dedicată coregrafiei şi muzicii de teatru.

(Agerpres)

Foto: Volker Vornehm

Publicitate
banner we radio