Ştiri locale

Scandal cu spray lacrimogen la un centru de zi din Sfântu Gheorghe. Doi bărbaţi au fost reținuți pentru tulburarea liniștii publice

La data de 8 martie a.c., în jurul orei 11.00,  polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Sfântu Gheorghe au fost sesizați prin apel  112, cu privire la faptul că, în incinta unui centru de zi din Sfântu Gheorghe, a izbucnit un scandal între mai multe persoane, fiind folosit un spray iritant-lacrimogen.

În baza sesizării, polițiștii Biroului de Ordine Publică s-au deplasat de urgență la locul producerii faptei. În proximitatea locului unde s-a produs incidentul se aflau trei pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Covasna care desfășurau activități de serviciu în zonă. În momentul în care au constatat producerea altercației, cei trei pompieri au intervenit cu promptitudine pentru ca situația să nu degenereze. Conflictul a fost aplanat odată cu sosirea polițiștilor, iar persoanele implicate au fost conduse la sediul poliției pentru audieri.

Publicitate

Din primele cercetări efectuate polițiștii au stabilit că în jurul orelor 10:00 mai multe persoane respectiv doi bărbați și două femei, s-au deplasat la centrul de zi pentru a vizita o persoană. La un moment dat, în zona centrului a ajuns un alt grup de persoane format din 4 bărbați și 3 femei.

Între cele două grupuri de persoane a izbucnit un conflict în urma căruia un bărbat de 35 de ani a folosit un spray irritant – lacrimogen în incinta centrului și, cu un obiect contondent, i-a aplicat mai multe lovituri unui bărbat de 61 de ani. Totodată un tânăr de 17 a lovit cu pumnul un bărbat de 31 de ani.

Față de cei doi agresori s-a dispus măsura preventivă a rețineri pentru o perioadă de 24 ore.

Cercetările sunt continuate de polițiștii Biroului Investigații Criminale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice și portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

(Biroul de Presă al IPJ Covasna)

Publicitate
banner we radio