Ştiri locale

Scădere a cazurilor de pneumonie în județul Covasna. Numărul virozelor, în creștere ușoară

Numărul cazurilor de pneumonie este în scădere față de săptămâna precedentă, în evidențele Direcției de Sănătate Publică (DSP) Covasna fiind înregistrate 509 cazuri, față de 578 în săptămâna precedentă. În schimb, se înregistrează o creștere ușoară în cazul infecțiilor acute respiratorii.

„Acum au fost codificate 2.369 de cazuri, față de săptămâna trecută când au fost 2.346 de cazuri. Nu este mare schimbare, situația stagnează. Nu avem nici cazuri de gripă confirmate, avem doar pe testele rapide, care nu sunt elocvente”, ne-a spus Igyártó Gabriella, reprezentanta Departamentului de supraveghere şi control al bolilor transmisibile.

Publicitate

La nivel național, medicii se așteaptă ca în următoarele zile să fie atins vârful valului de gripă, însă Ministerul Sănătăţii preconizează că nu vom depăși 170.000 de cazuri de gripe, viroze, pneumonii într-o săptămână. În unele spitale din țară nu mai există niciun pat liber, iar medicii caută soluţii pentru a-i trata pe pacienţi.

Ministerul Sănătății a publicat zilele trecute un ghid (AICI), din care populația poate afla care sunt semnele și simptomele infecțiilor respiratorii, ce trebuie să știe părinții despre gripa sezonieră, dar și lista preparatelor comerciale pentru adulți și copii (antitermice, antiinflamatoare, antivirale pentru gripă) disponibile în România.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio