Ştiri locale

Satul Iarăş, din comuna Hăghig, fără curent electric în urma unei viituri

Localitatea Iarăş din comuna covăsneană Hăghig a rămas fără alimentare cu energie electrică în urma ploii torenţiale care s-a abătut asupra zonei în noaptea de sâmbătă spre duminică, a declarat primarul Alexandru Cucu.

„A fost o viitură care a afectat stâlpii de curent. Toată localitatea – cam 350 de case – au rămas fără energie electrică, dar problema se va rezolva în cursul zilei de duminică. A mai fost afectat un pod, drumul a fost colmatat. Case inundate sau izolate nu avem, dar apa a intrat în mai multe curţi”, a spus Alexandru Cucu.

Publicitate

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Covasna, Marius Tolvaj, a precizat că echipajele Electrica intervin pentru remedierea situaţiei.

Tolvaj a mai menţionat, totodată, că pompierii intervin în continuare în localităţile Băcel din comuna Chichiş şi Lunca Mărcuşului din comuna Dobârlău, pentru evacuarea apei din gospodăriile inundate săptămâna trecută.

„La Băcel mai avem trei case inundate şi 12 persoane evacuate, care sunt pe la rude şi prieteni”, a declarat Marius Tolvaj.

Fenomenele hidro-meteorologice de săptămâna trecută au afectat 19 unităţi administrative-teritoriale din judeţul Covasna, cele mai grave probleme fiind înregistrate în satele Băcel şi Lunca Mărcuşului, care au fost inundate după ce digul de protecţie de pe malul drept al râului Tărlung a cedat sub presiunea apelor.

(Agerpres)

 

Publicitate
Publicitate
banner we radio