Info Trafic, Ştiri locale

Șase persoane decedate în prima jumătate a anului pe drumurile din județul Covasna. IPJ Covasna intensifică acțiunile în trafic

Statisticileaccidentelor rutiere din județul Covasna arată că, până la data de 10 iunie a acestui an, au avut loc 17 accidente grave, soldate cu decesul a 6 persoane și rănirea gravă a altor 13. Potrivit IPJ Covasna, din totalul acestor accidente, 6 au implicat abateri comise de bicicliști, 2 au fost provocate de depășiri neregulamentare, iar alte 2 au fost cauzate de viteza neregulamentară sau neadaptată la condițiile de drum.

Până la finalul acestei săptămâni, polițiștii rutieri vor intensifica activitățile de control și monitorizare a traficului din județ, cu scopul de a spori siguranța pe drumurile publice și de a educa participanții la trafic în cultura siguranței rutiere.

„Polițiștii rutieri își vor concentra eforturile în zonele cu risc crescut de accidente și în intervalele orare cu trafic intens. Activitățile de control vor viza în mod special identificarea și îndepărtarea din trafic a șoferilor care încalcă regulile de circulație și se expun pe ei înșiși și pe ceilalți participanți la trafic unor riscuri majore. De asemenea, se va verifica respectarea limitelor de viteză, a conducerii sub influența alcoolului sau a altor substanțe interzise. Polițiștii vor acționa pentru combaterea preocupărilor de natură să distragă atenția în timpul șofatului, dar și pentru monitorizarea utilizării centurilor de siguranță și a dispozitivelor de retenție pentru copii”, se arată într-un comunicat al IPJ Covasna.

Aceeași sursă precizează că scopul acestor măsuri nu este doar de a sancționa abaterile, ci și de a preveni accidentele rutiere prin educarea și informarea participanților la trafic despre importanța respectării regulilor de circulație. În cadrul acestei campanii, polițiștii vor desfășura acțiuni de informare directă a șoferilor, oferindu-le și recomandări sau materiale informative despre siguranța rutieră.

Inspectoratul de Poliție Județean Covasna invită toți participanții la trafic să colaboreze cu echipajele de poliție și să adopte un comportament preventiv și responsabil în trafic.

Sursa: IPJ Covasna

Foto: arhivă

Publicitate
banner we radio