Ştiri locale

Şase metri cubi de lemne de foc, confiscaţi de jandarmii covăsneni

În data de 25 noiembrie a.c., în jurul orei 16.30, un echipaj de jandarmi din cadrul Detaşamentului 1 Mobil, ce se afla în misiune în zona Vârghiş – Filia, a oprit un camion care transporta material lemnos. În urma verificărilor efectuate, s-a constat faptul că şoferul autovehiculului nu deţinea documente de însoţire ale materialului lemnos transportat. În consecinţă, cei aproximativ 6 metri cubi de material lemnos (lemn de foc) au fost predaţi în custodie Composesoratului Filia iar pe numele persoanelor aflate în camion au fost întocmite actele de sesizare pentru infracţiunea de furt de material lemnos.

În zilele de 26 şi  27 noiembrie, jandarmii din cadrul Postului Montan Şugaş Băi  au stabilit 2 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 4.000 de lei , pentru abateri de la Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

Reamintim faptul că materialele lemnoase, indiferent de provenienţa lor, se transportă numai însoţite de documente specifice de transport, din care rezultă cu certitudine legalitatea provenienţei acestora. În situaţia în care, aceste materiale sunt găsite în circulaţie fără documentele specifice de transport, cu documente de transport a căror valabilitate a expirat sau care nu au înscrisă provenienţa legală, se confiscă şi se valorifică potrivit legii.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice al IJJ Covasna

\"lemne-confiscate-jandarmi-noiembrie-2016-2\"

Publicitate
banner we radio