Ştiri locale

Șase localuri din județul Covasna participă la Taste of Transylvania Food Festival

Șase localuri din județul Covasna s-au înscris la cea de a doua ediţie a festivalului gastronomic Taste of Transylvania, care se va desfăşura în perioada 14-17 septembrie în satul de vacanţă Boroş, comuna harghiteană Lunca de Sus.

Potrivit organizatorilor, esenţa festivalului a rămas promovarea şi ocrotirea ingredientelor şi tradiţiilor gastronomice specifice Transilvaniei, astfel că participanții vor putea utiliza doar ingrediente specifice zonei, existând și o listă de ingrediente interzise, cum ar fi: fructele de mare, fructe şi legume exotice, avocado-ul şi orice ingredient care nu este specific sau tradiţional în Transilvania.

Printre cei 22 de expozanți înscriși la ediția din acest an se numără: Szikra (Sfântu Gheorghe), GastroLab Restaurant & Terrace (Balvanyos), INdiVINO (Sfântu Gheorghe), Orka (Sfântu Gheorghe), Fabrica de brânzeturi Arkäse (Arcuș) și B The Hotel (Sfântu Gheorghe), dar și localuri din Ungaria și din județele Harghita și Mureș.

Prima zi a evenimentului va fi dedicată profesioniștilor din industria HoReCa, iar dealul din incinta satului de vacanţă va găzdui prezentări gastronomice şi programe culturale conexe.

Organizatorii au anunțat că ediția din acest an va cuprinde și cel mai mare spectacol cu drone din România, la care vor participa 320 de drone.

Vizitatorii care se vor deplasa la locul evenimentului cu mașinile vor avea la dispoziție o parcare spațioasă unde-și vor putea lăsa mașinile, fiind preluați și transportați gratuit de serviciul de „Taxi cu cai” de la poarta festivalului și înapoi. În plus, pentru cei care vor dori să deguste vinurile și băuturile preparate în cadrul festivalului, vor fi puse la dispoziție curse speciale „shuttle bus”  pe ruta Miercurea Ciuc – Lunca de Jos.

„Cu siguranță mulți dintre voi veniți cu mașina la festival, deci amenajăm o parcare spațioasă pentru voi chiar la intersecția din Lunca de jos, unde veți putea lăsa mașina, taxa de parcare fiind 10 lei/zi/mașină. Astfel nu trebuie să parcurgi cu mașina drumul îngust spre intrarea la festival (acesta oricum va fi închis circulației publice), căci în schimb vă oferim serviciul gratuit de Taxi cu cal, adică vă transportăm cu căruțe trase de cai la poarta festivalului și înapoi! Iar dacă toți doriți să degustați oferta de vinuri și alte băuturi senzaționale oferite la festival, vă atragem atenția asupra curselor noastre speciale de autobuze shuttle, care circulă de mai multe ori pe zi pe ruta Miercurea Ciuc – Lunca de Jos. Locurile la aceste curse sunt destinate în primul rând oaspeților care au rezervat și cazare pe timpul festivalului, dar în funcție de disponibilitatea locurilor vă așteptăm să călătoriți cu aceste autobuze la festival”, transmit organizatorii.

Printre cei 40 de speakeri invitați la festival se numără și István Veres, originar din Târgu Secuiesc, primul maestru bucătar cu stea Michelin din România și cel mai tânăr chef din estul Europei care a primit această distincţie

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio