Ştiri locale

Şase inculpaţi pentru trafic cu minori, printre care un poliţist, prezentaţi instanţei cu propunerea de arestare

Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Covasna  împreună cu  ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciilor de Combatere a Criminalității Organizate  Covasna şi Arad, Brigăzilor de Combatere a Criminalității Organizate Braşov şi Bacău şi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Directiei Generale Anticoruptie Covasna, au efectuat, la data de 18.02.2015, un număr de 14 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Arad, Bacău, Braşov, Covasna şi municipiului Moineşti,  în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări infracţionale formată din şase persoane, specializată în comiterea infracţiunilor de trafic de minori, abuz în serviciu şi folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual.

În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2013-2014, suspecţii S.C., A.A, F.T.V., T.A, C.P.M. şi J.L, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale,  au recrutat patru minore, ce proveneau din familii dezorganizate, pe care le-au exploatat  prin obligarea la practicarea prostituţiei, în mai multe cluburi de noapte  de pe raza municipiului Sf. Gheorghe.

Publicitate

Din cercetari, s-a  stabilit că  victimele, cu vârste cuprinse între 13-16 ani,  au  fost exploatate sexual contra unor sume cuprinse între 150-350 lei.

În urma probelor administrate în cauză, s-a reţinut că începând cu vara anului 2013 suspectul F.T.V., având gradul profesional de agent şef principal în cadrul I.P.J. Covasna, a sprijinit grupul infracţional organizat prin aceea că, în exercitarea atribuţiunilor de serviciu nu a întocmit acte de constatare atunci când a luat cunoştinţă de faptul că în cadrul respectivului club sunt minore care practică prostituţia cu acordul şi la solicitarea suspectului  S. C.

Procedând în acest fel, suspectul F. T. V., care în perioada 15.06.2012-01.02.2015  a îndeplinit funcţia de agent II în cadrul Compartimentului Siguranţă Publică şi Patrulare, şi-a încălcat şi atribuţiile de serviciu specifice trecute în fişa postului pentru agenţii de poliţie ce-şi desfăşoară activitatea la nivelul poliţiilor municipale din cadrul Biroului Ordine Publică -Compartimentul de Siguranţă Publică şi Patrulare .

Procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Covasna au luat măsura preventivă a reţinerii faţă de un număr de 6 suspecţi, urmând a fi solicitată Tribunalului Covasna arestarea preventivă a acestora.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Compartimentul  Operatiuni Speciale Covasna.

Acţiunea a fost realizată cu sprijinul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Covasna  şi al Inspectoratului  de Jandarmi Covasna.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

(Biroul de presa al DIICOT)

Publicitate
Publicitate
banner we radio