Ştiri locale

Şase incendii de vegetaţie uscată, lichidate de pompieri în ultimele 24 de ore

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (IJSU) Covasna au intervenit în ultimele 24 de ore pentru stingerea a şase incendii de vegetaţie uscată.

Potrivit reprezentanţilor ISU Covasna, incendiile s-au produs pe raza localităţilor Bodoc, Ojdula, Lunga, Hilib şi Sâncrai şi au cuprins aproximativ 11 hectare de teren.

„În toate cele şase evenimente, cauza probabilă a incediului o reprezintă utilizarea focului în spaţii deschise. De la începutul anului, în judeţul nostru s-au produs 30 de incendii de vegetaţie uscată la stingerea cărora au participat atât pompierii militari, cât şi cei din cadrul Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă”, au precizat reprezentanţii ISU.

Aceştia recomandă cetăţenilor care utilizează focul deschis pentru igienizarea terenurilor agricole că arderea miriştilor, a vegetaţiei uscate şi resturilor vegetale se poate efectua, sub supraveghere permanentă, numai după obţinerea permisului din partea Primăriei localităţii.

„Se interzice realizarea arderilor de vegetaţie uscată, resturi vegetale sau mirişti în perioadele de caniculă şi secetă prelungită, în condiţii meteorologice de vânt sau la lăsarea serii. Atragem atenţia că, în conformitate cu prevederile HGR. 537/2007, arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu foc şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, precum şi amenajarea locurilor pentru utilizarea focului deschis în condiţii şi la distanţe care favorizează propagarea focului la construcţii, depozite, culturi agricole, păduri, plantaţii şi alte vecinătăţi constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda de la 1.000 lei la 2.500 lei”, atenţionează ISU Covasna.

(Agerpres)

 

banner we radio