Ştiri locale

Şapte pacienţi cu COVID au murit în ultima săptămână la Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe, niciunul vaccinat

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a prezentat miercuri bilanţul săptămânal în ceea ce priveşte situaţia pacienţilor COVID internaţi în Spital.

Astfel, la această oră în spital sunt internaţi 41 de pacienţi confirmaţi cu COVID-19, dintre care doar 4 sunt vaccinaţi. Dintre pacienţii internaţi, doar unul este din judeţul Harghita, restul fiind covăsneni.

Publicitate

32 de pacienţi sunt cu COVID sunt internaţi pe secţia de Boli Infecţioase, toţi au nevoie de oxigen, iar stare lor este mai mult gravă. Alţi trei pacienţi sunt pe secţia de chirurgie COVID, dintre ei unul fiind din judeţul Harghita. Pe secţia de Terapie Intensivă sunt internaţi 6 pacienţi, niciul vaccinat, iar dintre ei 5 în stare critică, iar unul este intubat.

De asemenea, în ultima săptămână 22 de pacienţi cu confirmare anterioară de COVID au fost externaţi, dar s-au produs din păcate şi 7 decese la pacienţi COVID cu vârste cuprinse între 59-80 ani, toţi cu comorbidităţi, niciunul vaccinat.

Miercuri au fost raportate 44 de noi cazuri de îmbolnăvire de COVID în judeţul Covasna, rata de incidenţă ajungând la 1,91 cazuri la mia de locuitori. Detalii AICI.

Publicitate
banner we radio