Ştiri locale

Săptămâna viitoare începe distribuirea pungilor igienice către proprietarii de animale din Sfântu Gheorghe

Săptămâna viitoare, reprezentanții TEGA SA și cei ai Asociației „AMY” din Sfântu Gheorghe le vor împărți posesorilor de câni saci pentru colectarea excrementelor provenite de la animalele de companie pe care aceștia le dețin, respectiv suporturi pentru rolele de pungi igienice, care pot fi agățate pe lese.

Potrivit reprezentanților operatorului regional de salubritate, în prezent, pe raza municipiului sunt amplasate 60 de coșuri de gunoi pentru depozitarea sacilor cu excremente, dotate cu dispensere de pungi. Singura problemă, spun aceștia, este că pungile dispar extrem de repede.

Publicitate

Continuă și campania de sterilizare gratuită

Totodată, aceștia anunță că acțiunea de sterilizare a câinilor continuă. Astfel, în data de 25 septembrie, proprietarii de câini din localitățile Sfântu Gheorghe, Chilieni și Coşeni îşi vor putea steriliza gratuit animalele de companie la Adăpostul de câini de la Câmpul Frumos.

Campania, care este derulată de Primăria municipiului, TEGA SA și Asociația pentru câini fără stăpân „AMY” din Sfântu Gheorghe, necesită înscriere prealabilă, fie la adăpostul administrat de TEGA (telefon 0732717185), fie la Asociația „AMY” (telefon 0721384068).

160 de câini așteaptă un stăpân

Adăpostul de câini de la Câmpu Frumos, operat de TEGA, găzduiește în prezent 160 de câini, dintre care 20 sunt pui, fiecare dintre aceștia aşteptând să fie adoptaţi și primiți într-o familie iubitoare. Potrivit administratorilor Adăpostului, numărul patrupezilor depășește capacitatea de cazare, respectiv de 140 de locuri. Adopția este gratuită, animalele sunt sterilizate și au cip-uri, iar vaccinurile sunt făcute la zi, astfel că oricine dorește poate adopta un câine doar cu buletinul.

Numărul adopțiilor a scăzut, însă, în ultima perioadă, în ultimele aproape două luni doar 16 câini găsindu-și un nou cămin.

Reprezentanții Adăpostului spun că în ultima perioadă din ce în ce mai mulți proprietari se prezintă la Câmpul Frumos pentru a se descotorosi de animalul de companie de care nu mai au nevoie.

Persoanele care doresc să facă donații, să adopte un câine sau să sesizeze Adăpostul cu privire la câinii vagabonzi din Sfântu Gheorghe au la dispoziție numărul de telefon 0769 065 095 sau adresa de e-mail: menhely_adapost@tega.ro.

Adăpostul din Câmpu Frumos se află în administrarea TEGA SA din 2014

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio