Ştiri locale

Săptămâna culturală de la Zilele Sfântu Gheorghe: spectacole de teatru, întâlniri literare, concerte și o producție de circ contemporan de talie mondială

Ediția din acest an a Zilelor Sfântu Gheorghe va fi o ediție nostalgică, având în vedere că evenimentul a ajuns la ediţia cu numărul 30. Săptămâna culturală va oferi publicului posibilitatea de a urmări un concert vocal-simfonic inedit (în deschidere), un spectacol de circ contemporan de talie mondială, dar și spectacole de teatru și dans pentru toate vârstele.

Zilele Sfântu Gheorghe vor începe pe 23 aprilie cu spectacolul „Requiem” de Giuseppe Verdi. Concertul de deschidere va cuprinde Requiemul lui Verdi, care nu este doar o lucrare importantă a genului, ci și una dintre cele mai reușite și mai larg interpretate lucrări ale compozitorului. Șapte orchestre, șase coruri și patru soliști, adică aproape 200 de artiști în total, vor interpreta operele. Vor evolua corurile Vox Humana, Laudate, Canticorum, Pro musica și Voces, cărora li se va alătura corul Filarmonicii din Târgu Mureș. Orchestrele vor fi alcătuite din artiști din Sfântu Gheorghe, Miercurea Ciuc, Târgu Mureș, Cluj, Sibiu și București, precum și elevi ai Liceului de Arte „Plugor Sándor”.

Marți, 25 aprilie, de la ora 19:00, Teatrul „Andrei Mureșanu” invită publicul la o incursiune în spatele gândurilor actorilor despre relația pe care o au cu publicul din fața lor, totul într-un mod neobișnuit pentru spectatorii care merg la piese montate clasic. Un spectacol de teatru fizic realizat de Andrea Gavriliu, cu o muzică compusă de Mihai Dobre de la Șuie Paparude, „Privitor” are la bază un text colectiv, semnat de către actorii teatrului.

Unul dintre cele mai impresionante spectacole de circ contemporan din lume va fi prezent la Zilele Sfântu Gheorghe pe 26 aprilie, de la ora 20:00! În premieră în România, compania Recirquel va aduce la Sfântu Gheorghe spectacolul My Land. Lucrarea uluitoare cu artiști ucraineni s-a bucurat de un mare succes de public și al criticilor la cele mai prestigioase festivaluri și teatre din Europa.

Teatrul pentru Copii și Tineret Gong din Sibiu vă așteaptă joi, 27 aprilie, la două reprezentații ale spectacolului muzical „Vaca Rosalinda” – o călătorie emoționantă, plină de aventuri și învățături. Un adevărat laborator muzical, cu multe momente comice și potrivit atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari, spectacolul va putea fi urmărit de la ora 11:00, dar și de la ora 14:00, în sala Teatrului „Andrei Mureșanu”.

Tot joi, de la ora 18:00, va avea loc o întâlnire cu publicul a scriitoarei Alina Nelega, dublă laureată UNITER și una dintre cele mai importante personalităţi ale teatrului românesc. Evenimentul va avea loc la Teatrul „Andrei Mureșanu” și reprezintă un prilej de neratat pentru o discuție despre literatura cu mize deopotrivă estetice, sociale și politice. Interlocutorul invitatei va fi directorul revistei Observator Cultural, Carmen Mușat.

Ansamblul Etnofolcloric Plăieșii din Republica Moldova, laureat al mai multor festivaluri, creat şi îndrumat de coregraful și folcloristul Nicolae Gribincea, va susține un spectacol remarcabil joi, 27 aprilie, de la ora 19:00, la Teatrul „Tamási Áron”. Spectacolul „La casa cu oameni buni” va aduce pe scenă o colecție de cântece de voie bună, iar în deschidere, Ansamblul „Ceata Opincuța” din Sfântu Gheorghe va prezenta un program de dansuri populare românești.

Biletele pentru spectacole pot fi achiziționate de pe www.eventim.ro sau personal de la Casa Municipală de Bilete (Piața Libertății nr. 1). Casa de bilete este deschisă luni și miercuri între orele 8:00 și 16:00, marți și joi până la ora 18:00 și vineri până la ora 15:00. Elevii, studenții, pensionarii și cei care au card de familie numeroasă pot cumpăra bilete cu reducere doar de la casa de bilete.

Publicitate
banner we radio