Ştiri locale

Săptămâna aceasta are loc acţiunea Truck & Bus şi în judeţul Covasna

Pe parcursul acestei săptămâni, polițiștii rutieri desfășoară activități care vizează controlul legalităţii transportului de mărfuri şi persoane.

Operațiunea „Truck&Bus” se desfășoară la nivel european, astfel autovehiculele care transportă persoane sau mărfuri sunt oprite pentru control de poliţiştii rutieri pe toate drumurile publice din județ. Activităţile sunt desfășurate simultan în toate statele membre ale Uniunii Europene.

Publicitate

Autovehiculele vizate sunt cele de transport public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri și de transport de marfă, cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Controalele polițiștilor și ale reprezentanților instituțiilor partenere implicate în acțiuni, au în vedere respectarea, de către șoferii profesioniști a vitezei legale, utilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, funcționarea corespunzătoare a aparatului tahograf, respectarea perioadelor de conducere ori de odihnă, precum și verificarea documentelor obligatorii ale conducătorilor auto, ale vehiculului ori cele ale operatorilor de transport.

În ceea ce-i privește pe conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă, controalele vizează și respectarea limitei maxime admise, a greutății mărfurilor sau fixarea corespunzătoare a acestora, precum și respectarea normelor privind transportul mărfurilor periculoase.

De asemenea, polițiștii rutieri verifică în continuare modul în care conducătorii și pasagerii autovehiculelor destinate transportului de persoane respectă măsurile dispuse pentru prevenirea răspândirii și infectării cu noul coronavirus.

Scopul general al acțiunii este reducerea numărului de accidente de circulație în care sunt implicate autovehiculele destinate transportului rutier de mărfuri și persoane, prin depistarea, identificarea si tragerea la raspundere a conducătorilor de autovehicule care efectuează acest tip de transport, fără a respecta normele rutiere și legislatia specială din transporturi.

Operațiunea va continua toată săptămâna aceasta.

(Compartimentul Relații Publice al IPJ Covasna)

Publicitate
banner we radio