Ştiri locale

Sanitas Covasna demarează la nivel judeţean campania „Nu agresaţi cadrele medicale”

Sanitas Covasna va demara la nivel judeţean campania „Nu agresaţi cadrele medicale”, ce are ca obiectiv principal protejarea corpului medical, inclusiv prin adoptarea unui act legislativ care să sancţioneze actele de violenţă fizică sau verbală, a anunţat marţi, liderul sindicatului, Vasile Neagovici.

Potrivit acestuia, lansarea campaniei va avea loc pe 29 februarie, în cadrul Comisiei de Dialog Social de pe lângă Prefectura Covasna şi va fi urmată de dezbateri cu reprezentanţii autorităţilor statului, manageri de spitale şi angajaţi din sistem, pentru identificarea situaţiilor conflictuale care conduc la acte de violenţă şi a posibilelor soluţii pentru prevenirea lor.

Publicitate

„În urma unor analize recente în rândul personalului medical chestionat s-a constatat că şi la nivelul judeţului Covasna agresiunea verbală este întâlnită în foarte multe cazuri, spre fericirea noastră nu au fost constatate agresiuni fizice. Majoritatea agresiunilor verbale pornesc de la timpul de aşteptare foarte lung sau în anumite situaţii de refuzul de acceptare a diagnosticului pus în urma investigaţiilor efectuate, dar sunt şi alte motive. Din păcate, în lipsa unui cadru legislativ coerent şi aplicabil, salariaţii din sănătate nu formulează plângeri împotriva acestor agresiuni. Această campanie nu se îndreaptă împotriva vreunei categorii sociale sau unui grup ţintă, ea are ca obiectiv principal adoptarea unui act legislativ care să apere personalul medical şi auxiliar sanitar şi, de asemenea, să descurajeze actele de violenţă de orice natură fizică sau verbală”, a declarat Vasile Neagovici.

Campania „Nu agresaţi cadrele medicale” a fost iniţiată de Federaţia Sanitas şi a fost lansată în Capitală la sfârşitul lunii trecute. Potrivit unui studiu realizat anul trecut de Colegiul Medicilor din Bucureşti, aproximativ 85% din personalul medical chestionat este agresat verbal la locul de muncă, iar 10,2% este agresat fizic.

(Agerpres)

Publicitate
Publicitate
banner we radio