Ştiri locale

Sâmbătă e Ziua porților deschise la noua Arena Sportivă din Sfântu Gheorghe

Puține investiții mari de infrastructură au declanșat atât de mult interes în rândul locuitorilor orașului ca Arena Sportivă nu demult deschisă din Sfântu Gheorghe. Deși construcția Arenei s-a finalizat și cu toții am avut ocazia să aruncăm o privire spre ea, mergând pe strada principală, senzațiile primului contact nu pot fi depășite în intensitate de nicio fotografie, plan de prezentare sau articol de presă.

Tocmai din acest motiv, pe data de 26 august, sâmbătă, Arena din Sfântu Gheorghe își deschide în mod excepțional porțile în fața marelui public, pentru ca toată lumea să se poată convinge cu proprii ochi ce anume este adevărat din veștile care au fost asociate cu construcția Arenei, de ce este numită clădirea poate cea mai impozantă clădire de acest gen din România și de ce spune Szabó Kati, campioană olimpică, europeană și mondială în repetate rânduri la gimnastică,  cea după care a fost dat și numele Sălii Sporturilor din oraș, că ea nu a mai văzut o arenă sportivă în toată țara care să se compare cu aceasta.

Publicitate

Ziua deschisă începe la ora 12 iar grupele de vizitatori vor putea parcurge teritoriul Arenei cu ajutorul unui ghid turistic, pe un traseu de dinainte stabilit, pas cu pas, primind totodată și informații tehnice de domeniul curiozităților cu privire la clădire, având șansa să urmărească modul în care funcționează diferite echipamente, dar aflând și despre camerele de supraveghere și afișajele de prezentare a rezultatelor, vizitând și vestiarele și sectoarele VIP. Care sunt înconjurate de sticlă antiglonț.

Cum se poate intra la Arenă?

Ziua porților deschise începe la prânz, la ora 12 și durează până seara, la ora 20. Grupele de vizitatori vor intra la anumite intervale orare și, în vederea unui tur cât mai palpitant, organizatorii nu recomandă ca într-un grup să fie mai mult de 40 de persoane. În vederea evitării aglomerației, se recomandă înregistrarea pentru vizită la adresa de e-mail office@rekreativ.club, cu nume, cu numărul persoanelor care se înregistrează și cu ora de vizitare dorită, existând, totodată, și posibilitatea înregistrării la fața locului. Orele de început ale turelor de vizitare a Arenei sunt 12.00, 13.00, 14.00, 15.00, 16.00, 17.00, 18.00, 19.00.

În vederea diminuării poluării mediului înconjurător și a asigurării unui acces cât mai larg, din bunăvoința MultiTrans, vor porni curse speciale din oraș către Arenă cu o jumătate de oră înainte de ora de început a turei de vizitare. Cursele MultiTrans pornesc de la stația de plecare, din strada Gólya și ajung la Arenă trecând prin următoarele stații: Stadion, strada Dealului, Proiectări, Casa cu arcade, biserica reformată, fosta Berărie (Banca Transilvania). Aceasta este ultima stație, după care autobuzul cotește de pe traseul său uzual, către Lidl și merge direct către Arenă. Cursele asigură transportul și înapoi, pe același traseu.

Turele de vizitare a Arenei încep de la intrarea principală, aici fiind și punctul de adunare. Tot în acest punct vor fi amenajate și standuri de comercializare de băuturi răcoritoare și mâncare și va exista și posibilitatea de odihnă. Iar punctul de final al turelor de vizitare va prezenta Arena în toată splendoarea sa.

În timpul vizitelor, în sala mare se vor desfășura meciuri de baschet și antrenamente ale echipei de baschet feminin Sepsi SIC și Clubul Sportiv Școlar Sfântu Gheorghe. Activitatea de ghidare va fi asigurată de angajații firmei Sepsi ReKreatív din Sfântu Gheorghe și de consilierii locali ai orașului Sfântu Gheorghe.

(Biroul de Imagine al Primăriei)

Publicitate
banner we radio