Ştiri locale

Sâmbătă are loc Ziua Porţilor Deschise la Adăpostul de câini de la Câmpul Frumos

După cum se ştie, societatea de salubritate TEGA S.A. administrează și Adăpostul de câini de la Câmpul Frumos, unde în ultimele săptămâni a fost ridicată problema eutanasierii mai multor animale.

TEGA încearcă, pe cât posibil, să evite eutanasierea: în ultimii doi ani, doar doi câini au fost eutanasiați, ambii pentru că starea lor de sănătate era atât de proastă încât viața lor nu a mai putut fi salvată.

Problema eutanasierii obligatorii a apărut din mai multe motive: adăpostul are loc pentru 145 de câini, dar numărul acestora se învârte în jurul a 160, tocmai pentru că nu s-a făcut nicio eutanasiere, iar rata de adopție a fost scăzută.

În ultimele luni, mai multe autorități au efectuat inspecții la adăpost, care au constatat şi ele că erau primiți mai mulți câini decât numărul de locuri.

Întrucât miercuri, 8 februarie, au mai sosit la adăpost încă 13 câini în urma operațiunii din cartierul Őrkő, în prezent există 164 de câini în loc de 145, cât era permis. După ce s-a tras semnalul de alarmă, mai mulți câini și-au găsit stăpâni și, în principiu, vor fi scoși din adăpost, dar în toate cazurile, acest lucru va fi precedat de sterilizare și cipare. Sâmbătă, 11 februarie, între orele 10:00 și 13:00, va avea loc o zi a porților deschise la adăpost, unde toate părțile interesate sunt binevenite.

Chestiunea anesteziei va fi decisă la o dată ulterioară, ținând cont de posibilități.

„Nu este bine că în adăpost sunt câini încă din 2018. Am investit în adăpost, am îmbunătățit condițiile, dar aceste cuşti nu sunt destul de mari: este rău pentru un câine să petreacă ani de zile închis într-un loc mic. Singura soluție bună este adopția, care este gratuită, iar noi acoperim costurile de cipare, vaccinare și sterilizare, astfel încât oamenii nu trebuie să plătească pentru asta, ci doar să aibă grijă de câinele pe care îl iau acasă. Toți cei care iubesc câinii sunt bineveniți la ziua porților deschise din weekend”, a declarat directorul TEGA, Máthé László.

TEGA S.A.
Biroul de Presă

Publicitate
banner we radio