Sport, Ştiri locale

Sala Sporturilor „Szabó Kati” găzduiește miercuri Gala handbaliștilor „necunoscuți” din Sfântu Gheorghe

Sala Sporturilor Szabó Kati găzduiește la data de 5 iunie, ora 18:00 un meci de handbal masculin neobișniut, dar care vrea să creeze emulație într-un cadru cât mai larg. Cei interesați se pot întâlni cu jucători care au jucat în echipe de club renumite, respectiv în diferite reprezentative ale României, dar care au apărut numai ca juniori pe terenuri din Sfântu Gheorghe. Datorită dispariției din oraș a handbalului pentru seniori au fost nevoiți să își continue cariera în alte locuri.

În cadrul galei organizate de Clubul Sportiv Școlar, adversar le va fi echipa din Odorheiu Secuiesc, proaspăt promovată în prima ligă, iar meciul vrea să fie un omagiu față de cei care au crescut în orașul nostru, respectiv față de acei antrenori care i-au descoperit și i-au îndrumat primii pași. În acelaș timp, meciul dorește să fie și un semnal de alarmă: acest sport spectaculos merită mult mai multă preocupare și în județul Covasna. Handbalul masculin a atras în anii ’70-’80 sute de oameni la meciuri, iar reprezentanții acestei ramuri s-au numărat printre cei mai populari sportivi din oraș.

În echipa gazdă vor evolua doi jucători ai echipei naționale. Marius Alin Szőke joacă la CSM Vaslui, dar în anii precedenți a evoluat și la Steaua București și CSM Odorheiu Secuiesc, a câștigat două medalii de argint și bronz în prima ligă, iar în 2018 a câștigat și Challenge-cup.

Andrei Valeriu Drăgan, jucător la CSM Constanța, a fost membru al naționalei României participantă la Campionatul European din acest an. În 2023 a fost declarat cel mai bun jucător al Superligii, a fost multiplu campion de juniori și selecționat al naționalei de juniori.

Halász János Levente joacă momentan în echipa Budakalász din Campionatul Ungariei, dar în anii precedenți s-a perindat la ehipe redutabile ca MKB Veszprém (2008-2010) și Balonmano Dominicos Zaragoza din Spania, precum și la alte echipe de club spaniole și maghiare. În campionatul 2013-2014, jucând la Győri ETO, a ieșit golgeterul campionatului Ungariei cu 167 de reușite din acțiune.

Alți jucători originari din Sfântu Gheorghe care vor juca în cadrul galei sunt: George Roșca (CS Sporting Ghimbav), Silviu-Mihai Odobeșteanu (CSM Sighișoara), Laurențiu Bălăceanu (CSM Bacău), multiplul jucător de naționala României Szász András (CSM București), respectiv componenți ai echipei CSM Odorheiu Secuiesc, Komporály Attila și Jobb Lőrinc.

Intrarea la meci este liberă, iar organizatori îi așteaptă pe toți cei care vor să ia parte la această inițiativă menită să readucă în centrul atenției handbalul masculin din Sfântu Gheorghe.

Publicitate
banner we radio