Ştiri locale

S-a strâns aproape jumătate din suma necesară cumpărării primului leagăn pentru persoane cu dizabilități din Sfântu Gheorghe

Campania de strângere de fonduri pentru achiziţionarea primului leagăn special destinat copiilor cu dizabilități, pe care Fundația Creștină „Diakonia” din Sfântu Gheorghe împreună cu Asociaţia „Free Adventurer Bikers” au lansat-o în luna septembrie a anului trecut, continuă.

Până în prezent, cu sprijinul persoanelor care au donat diferite sume de bani, în special în cadrul acţiunilor organizate şi coordonate de comunitatea de moto, s-a strâns aproape jumătate din suma de 16.000 de lei necesară acestei investiţii.

Publicitate

Reprezentantul Asociației „Free Adventurer Bikers”, Szánthó Zoltán, ne-a declarat că acţiunea va continua şi în perioada următoare, iar cei care doresc să contribuie cu orice sumă, pot face donaţii în contul Asociaţiei: IBAN: RO64 RNCB 0124 1586 5941 0001; CUI: 39055710, cu mențiunea „leagăn scaun rulant pentru Sfântu Gheorghe”.

„Am adunat aproape jumătate din sumă dar mai avem nevoie de donaţii. Este un cont special deschis pentru acest proiect, avem nevoie de 16.000 de lei pentru achiziţionarea acelui leagăn. Noi, comunitatea moto din Sfântu Gheorghe, ne adunăm în fiecare marţi seara, de la ora 20:00, la Bistro. Suntem în jur de 20-25 de persoane, şi mai primim donaţii, fiecare donează după posibilitate. Am mai distribuit periodic apelul pe pagina noastră de Facebook pentru că altfel lumea uită. Încet, încet adunăm banii, este timp suficient, suntem optimişti. Am avut weekendul acesta la Reci o bursă moto care a avut mare popularitate, au venit motociclişti de peste tot din ţară, şi din Buzău, din Braşov, Făgăraş, şi acolo am mai adunat ceva bani pentru acest proiect”, ne-a spus Szánthó Zoltán.

Campania de strângere de fonduri a fost lansată în data de 27 septembrie 2020, cu ocazia evenimentului „Cea mai frumoasă zi – Persoanele cu dizabilități pe motor”, pentru a le oferi şi copiilor în scaun rulant bucuria de a se da într-un leagăn, la fel ca orice copil fără dizabilităţi.

Astfel de leagăne sunt o raritate în România, doar câteva putând fi găsite în localități ca Oradea sau Cluj.

Dacă va putea fi achiziționat, leagănul va fi amplasat într-unul dintre locurile de joacă din Sfântu Gheorghe.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio