Ştiri locale

S-a pus în mişcare acţiunea penală! Poliţistul implicat în accidentul mortal din decembrie de la Sfântu Gheorghe, cercetat ca inculpat pentru ucidere din culpă

Procurorii au pus în mişcare acţiunea penală faţă de poliţistul covăsnean care în luna decembrie a anului trecut a provocat accidentul mortal de pe DN 12, la ieșirea din Sfântu Gheorghe spre Miercurea Ciuc, în urma căruia un tânăr de doar 28 ani și-a pierdut viața.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe, Ionel Pădurariu, a transmis la solicitarea We Radio că, începând cu data de 28 iunie, poliţistul nu mai are calitatea de suspect în dosar, acesta fiind în prezent cercetat ca inculpat pentru infracţiunile de ucidere din culpă şi conducerea unui autoturism sub influenţa alcoolului.

Amintim că în data de 2 decembrie, în jurul orei 17:00, maşina condusă de polițistul covăsnean în vârstă de 40 de ani a intrat pe contrasens într-o curbă deosebit de periculoasă, izbind frontal mașina la volanul căreia se afla un tânăr de 28 de ani, acesta din urmă pierzându-şi viaţa în urma tragicului eveniment rutier.

Rezultatul etilotestului a indicat faptul că angajatul IPJ Covasna avea o alcoolemie de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, buletinul de analiză toxicologică a relevat că acesta avea aproape 2 la mie alcool în sânge (1,89 gr/mie alcool pur la prima probă, 1,55 gr/mie alcool pur în sânge la a doua probă).

„Dosarul a mai avansat cu o etapă. Începând cu data de 28 iunie 2022, Fetcu Sorin are calitatea de inculpat în dosar, faţă de acesta fiind pusă în mişcare acţiunea penală pentru infracţiunile de ucidere din culpă şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Inculpatului i s-a adus la cunoştinţă faptul că s-a început urmărirea penală faţă de acesta”, a precizat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe, Ionel Pădurariu.

Bărbatul este în continuare cercetat în libertate, nefiind dispuse măsuri preventive faţă de acesta. Între timp, au fost finalizate expertiza tehnică a celor două vehicule implicate în accident și necropsia tânărului de 28 de ani.

„S-au efectuat necropsia şi expertiza tehnică a autoturismelor, toate aceste mijloace de probă au fost avute în vedere de către procuror la punerea în mişcare a acţiunii penale, deci erau necesare atât raportul de expertiză tehnico-judiciară cât şi raportul medico-legal din care au rezultat cauzele decesului. Sunt probe care se administrează în dosarele în care sunt accidente rutiere din care rezultă victime şi, în general, durează câteva luni până când se finalizează”, ne-a mai spus reprezentantul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe.

La mijlocul lunii mai, reprezentanții IPJ Covasna au transmis la solicitarea We Radio că polițistul nu a revenit la muncă, fiind în concediu medical, „având în vedere situația de incapacitate temporară de muncă”.

„Referitor la solicitarea dumneavoastră din 21.04.2022, vă comunicăm faptul că polițistul în cauză se află în prezent în concediu medical având în vedere situația de incapacitate temporară de muncă”, se arata în răspunsul din luna mai al IPJ Covasna.

Potrivit anchetatorilor, în urma accidentului bărbatul s-a ales cu o fractură coxofemurală și câteva coaste fracturate, fiind supus unor intervenții chirurgicale, iar ulterior fiind imobilizat la pat timp de mai multe săptămâni.

Teoretic, acesta se poate întoarce la muncă, atâta timp cât nu există o condamnare definitivă pentru infracțiuni comise cu intenție, care să atragă excluderea din profesie.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio