Ştiri locale

Rudele și aparținătorii pot duce din nou pachete pacienților internați la Spitalul Județean din Sfântu Gheorghe

Aparținătorii pacienților internați la Spitalul Județean din Sfântu Gheorghe nu vor mai putea lăsa pachete la poarta unității medicale, așa cum se întâmpla în perioada pandemiei. Începând de săptămâna aceasta, toate pachetele vor fi duse de către vizitatori, în ziua vizitei, direct pe secție informează reprezentanții spitalului într-o postare pe Facebook.

Aceeași sursă precizează că vizitarea pacienților Covid-19 se va putea face în continuare pe bază de programare, în zilele lucrătoare, în vreme ce vizitele pe celelalte secții ale spitalului se vor putea face în zilele de luni, miercuri și vineri.

Publicitate

„Începând de marţi, 22 martie, aparţinătorii care doresc să aducă pachete pentru pacienţii internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe, nu le mai pot lăsa la poartă. Pachetele vor fi duse de către vizitator, în ziua vizitei, direct pe secţie! Vizitarea pacienților Covid-19 se poate face în continuare pe bază de programare, în fiecare zi lucrătoare, iar vizitele pe celelalte secții ale spitalului se vor putea face în zilele de luni, miercuri și vineri”, transmit reprezentanții spitalului.

În urmă cu două săptămâni, conducerea unității medicale a anunțat reluarea vizitelor pe secțiile non-Covid, fără a mai fi necesară programarea sau completarea formularului de aprobare a vizitei. Decizia a fost luată ca urmare a scăderii numărului de infectări, reprezentanții spitalului subliniind că vizitarea pacienților non-Covid va fi permisă atâta timp cât rata de incidență la nivelul județului Covasna va rămâne sub 4 cazuri la mia de locuitori.

Astfel, rudele și aparținătorii pacienților non-Covid pot face vizite în zilele de luni, miercuri și vineri, între orele 15:00 și 16:00, fiecare persoană internată putând fi vizitată o singură dată pe zi, timp de 15 minute. Cu toate acestea, vizitele pe secția ATI sunt posibile doar pe bază de programare, iar la secția de Neonatologie accesul rămâne în continuare interzis.

Bolnavii cu forme grave de Covid-19 pot fi vizitați la cerere și cu acordul medicului curant, între orele 13:30 și 15:00, timp de cel mult 15 minute, cererea pentru vizitare putând fi completată AICI și va fi trimisă pe adresa de email: programarivizite@spitfog.ro.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio