Sport

Ronaldo va câştiga 1 euro pe secundă în următorii 4 ani la Juventus

Ziua de 10 iulie va rămâne în istoria clubului din Torino, drept cea în care s-a realizat transferul lui Cristiano Ronaldo de la Real Madrid. Prima poză cu Ronaldo în postura de jucător al lui Juventus a fost postată de Andrea Agnelli (în cămașă albastră), pe contul său de Instagram. În fotografie nu apare și tricoul campioanei Italiei, dar superstarul portughez este îmbrăcat în culorile noului său club, alb și negru.

Toți cei care au participat la întrunirea din Grecia, acolo unde s-a parafat contractul istoric, au sărbătorit acordul cu șampanie.

Publicitate

Imediat ce și-a pus semnătura pe acte, cvintuplul câștigător al Balonului de Aur s-a fotografiat alături de agentul său, Jorge Mendes, avocatul său, Osorio de Castro și Andrea Agnelli, președintele lui Juventus.

Real Madrid a anunțat printr-un comunicat oficial transferul lui Cristiano Ronaldo la Juventus:

„Real Madrid comunică faptul că, în răspuns la cererea expresă a lui Cristiano Ronaldo, a fost de acord cu transferul acestuia la Juventus Torino. Real Madrid vrea să-i mulțumească pe această cale unui jucător care a demonstrat de mai multe ori că este cel mai bun din lume și care a făcut parte din poate cea mai strălucită perioadă din istoria clubului nostru. Pe lângă trofeele câștigate în cei 9 ani petrecuți la Real Madrid, Cristiano Ronaldo a fost un exemplu de dedicație, responsabilitate și talent.

El a devenit de asemenea cel mai bun golgheter din istoria lui Real, cu 451 de goluri în 438 de meciuri. În total, a cucerit 16 trofee, incluzând 4 Ligi ale Campionilor, trei dintre ele la rând. În tricoul lui Real, a câştigat în plan individual 2 Baloane de Aur şi trei Ghete de Aur, pe lângă o serie de alte premii. Pentru Real Madrid, Ronaldo va fi mereu un mare simbol şi un reper pentru generaţiile următoare. Real Madrid va fi mereu casa ta”, au scris madrilenii pe site-ul oficial.

Transferat pentru 105 milioane de euro

Cristiano Ronaldo a plecat de la Real Madrid și a semnat cu Juventus pentru 105 milioane de euro. Acesta reprezintă transferul anului în fotbalul mondial. Totuși, mutarea nu e văzută cu ochi buni de toată lumea. Pedrag Mijatovic, fostul mare atacant al Realului, îi avertizează pe fanii bianconerilor.

Fosta glorie a fotbalului iugoslav a stârnit un adevărat „cutremur” la Torino, după ultima declaraţie.

„Nu cred că va mai juca la nivelul atins în ultimii ani până la finalul contractului. Chiar dacă este foarte bine pregătit și a avut grijă toată cariera, vârsta nu iartă. Nu cred că va duce acest nivel până la finalul contractului”, a spus Mijatovic.

Ajuns la 33 de ani, Cristiano Ronaldo a semnat un contract întins pe patru sezoane, iar salariul va fi unul consistent: 30 de milioane de euro pe stagiune. Mai jos, puteți vedea cifrele spectaculoase cu care se va alimenta contul lusitanului.

– 120 de milioane de euro în 4 ani

– 30 de milioane de euro într-un an

– 2,5 milioane de euro pe lună

– 625.000 de euro pe săptămână

– 89.285 de euro pe zi

– 3.720 de euro pe oră

– 62 euro pe minut

– 1 euro pe secundă

Jorge Mendes, impresarul lui Ronaldo, se va alege și el cu o sumă importantă, despre care presa din Italia scrie că s-ar ridica la cel puțin 20 de milioane de euro. Bineînțeles, comisionul lui Mendes va fi plătit tot de Juventus Torino.

 

Publicitate
banner we radio